РС и матица

Вучић у Шиду: Залажем се за разграничење са Албанцима – то је моја политика

„СПОРАЗУМ СА ПРИШТИНОМ БИЋЕ СВЕОБУХВАТАН ПАКЕТ, А НЕ ЈЕДНОСТАВАН КАКО НЕКИ ЗАМИШЉАЈУ“
  • Приликом посјете фабрици за прераду меса „Шид“ осудио твит предсједника Народне странке Вука Јеремића да је премијерка Србије Ана Брнабић „креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије”: „Она (Ана Брнабић) је 10 пута паметнија, 50 пута моралнија и часнија, а 100 пута вреднија од њега (Вука Јеремића), а да не причам колико пута стручнија”
  • Оцјенио да би опозиција очигледно вољела да Србију врати у вријеме једноумља, као што је било раније када ниједна информација која није била у њихову корист није могла да прође. Па додао: „Данас имате једног кабловског оператера и телевизију који 24 сата раде против председника, а новина колико хоћете. Ја сам поносан и срећан што свако може да каже шта хоће, а чињенице све говоре. Путеви, плате и пензије све говоре”
  • Подсјетио да је угашен велики број фабрика, попут „Србијанке“ и „Будимке“, све што нам је, каже, чувало источну, централну и западну Србију: „Па, полако – једно по једно – да обнављамо. Али, морамо и нове погоне да имамо“
  • Негирао наводе Вука Јеремића да планира да за четврти новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима: „Молим Вас запамтите: рекао је 4. новембар. Референдум о чему? Избори, којим поводом? Што се њему хоће или се тада враћа из Њујорка и Ирске? Или стижу опет паре из неке амбасаде. То је све јавио неко – ЦИА, БИА, МИА. Све те глупости слушате сваки дан од тих несрећника који не знају шта ће са собом”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да се залаже за разграничење са Албанцима на Косову и Метохији.

„Ја се залажем, и то је моја политика, за раграничење са Албанцима. То да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада, то је увек извор потенцијалних сукоба“, рекао је Вучић новинарима у Шиду.

Он је додао да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима.

Вучић је објаснио и да ће споразум Београда и Приштине бити свеобухватан пакет који није упрошћен и једноставан као што неки замишљају.

Вучић је истакао да је поносан што у Србији не влада једноумље и што свако може да каже шта хоће, а да чињенице све говоре о његовом раду.

Приликом обиласка фабрике у Шиду, осврнуо се на оптужбе опозиције да су неки медији у служби „фашистичког режима”.

„То најбоље говори о онима који су тако нешто рекли. Свака реч коју изговоре против народа говори о њима. Замислите да сам то рекао ја против њих и Шолакових медија, какву би хајку и харангу подигли по целом свету”, рекао је он.

Вучић је нагласио да људи и запослени у медијима, које оптужују на такав начин из редова опозиције, добро умију да препознају и виде резултате. Казао је да би опозиција очигледно вољела да Србију врати у вријеме једноумља, као што је било раније када ниједна информација која није била у њихову корист није могла да прође.

„Данас имате једног кабловског оператера и телевизију који 24 сата раде против председника, а новина колико хоћете. Ја сам поносан и срећан што свако може да каже шта хоће, а чињенице све говоре. Путеви, плате и пензије све говоре”, нагласио је он.

Вучић је изразио увјерење да ће ускоро пензионери бити задовољни и да је увјерен да ће то бити и медицинске сестре, љекари, војници и многи други.

(Танјуг)

Веће субвенције за прерађивачку индустрију

Предскедник Србије Александар Вучић истакао  је да је за државу веома важна прерађивачка индустрија меса, воћа и поврћа.

„Оно што је важно за све који су заинтересовани, даћемо веће субвенције за погоне, фабрике које ће да раде прераду и ускоро ће та одлука бити донета. То је оно што нам недостаје”, рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је обишао кланицу „Срем“. Подсјетио је да је угашен велики број фабрика, попут „Србијанке“ и „Будимке“, све што нам је, каже, чувало источну, централну и западну Србију.

„Па, полако – једно по једно – да обнављамо. Али, морамо и нове погоне да имамо. Верујем да ће пријатељство које имамо са Кином, Турском и другима и сви конкретни уговори које имамо, донети много доброг у наредном периоду”, рекао је Вучић.

Нагласио је да је поносан што послије 17 година поново ради фабрика за прераду меса „Срем“, која упошљава 130 људи, и да се нада да ће у наредних пет година сточни фонд у Србији да се врати на ниво из 1989. године – на два милиона грла стоке.

Он је рекао да је понос сремске индустрије, града Шида и цијеле Србије оживио захваљујући врједним рукама власника фирми „Агропапук“ из Кукујеваца и Индустрије меса „Ђурђевић“ из Пећинаца, али и добром уговору који Србија има са Турском о годишњем извозу 5.000 тона говеђег меса.

„Данас имамо око милион грла. Уговори са Турском су огромна шанса. Ове године ћемо да испоручимо 5.000 тона говеђег меса у Турску”, рекао је председник и додао да се иде на то да Србија са Турском добије квоту о извозу 10.000 тона говеђег меса.

Он је рекао да Србија настоји да улаже у сточарство што више и да ће ово бити добра сезона што се тиче пољопривреде јер је пшеница добро родила.

(Танјуг)

О дивљој градњи на Копаонику: Закон ће бити спроведен

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом нелегално подигнутог објекта на Панчићевом врху на Копаонику да ће закон сигурно бити поштован и спроведен у дјело.

„У Србији имате око 1,2 милиона објеката који нису легални, а нису срушени. Али пошто видим да је некима у Влади и некима у медијима важно да кажу како то не сме, јер га држи неко близак Српској напредној странци, опет сте се преварили. И нећете рећи „извините“ када се одлуке органа буду проводиле у дело. Закон ће се провести у дело”, рекао је Вучић новинарима у Шиду.

Коментаришући изјаву новинара Слободана Георгиева да су у време заказаног рушења нелегалног објекта на Панчићевом врху новинари видели човјека са капом СНС-а, Вучић је казао да не зна ко носи капу СНС и да се није бавио тиме већ темама које су важније.

(Бета)

„Уз Бабушницу, Босилеград, Црну траву, 50-80 километара у дубину нема 1.000 људи“

ВУЧИЋ је истакао да су за државу пограничне општине према БиХ и Хрватској од стратешког значаја, као и да је битно да у тим општинама људи остану да живе, јер су многе друге општине према Бугарској, Румунији и добрим дијелом БиХ, како каже, готово пусте.

„Уз Бабушницу, Босилеград, Црну траву, око 50 до 80 километара у дубину нема 1.000 људи. Све нам је празно, а да бисмо имали људе, морамо да имамо економију која ради да људи од нечега живе”, закључио је Вучић.

(Танјуг)

„Ана Брнабић је 100 пута вреднија од Јеремића“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић осудио је твит предсједника Народне странке Вука Јеремића да је премијерка Србије Ана Брнабић „креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије”.

„Она (Ана Брнабић) је 10 пута паметнија, 50 пута моралнија и часнија, а 100 пута вреднија од њега (Вука Јеремића), а да не причам колико пута стручнија”, казао је Вучић новинарима у Шиду.

Додао је и да Брнабићева није ништа урадила против Србије, а да је Јеремић уништио прилику Србије да сачува Косово и Метохију.

Вук Јеремић је објавио јуче на свом твитер налогу: „Креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије себи дозволи да каже да по питању Косова ‘ми у овом тренутку немамо званичан став’. Недавно је за немачке медије изјавила да је „Косово некад било Србија”. Беспризорна штеточина.”

(Бета)

Четвртог новембра неће бити ни избора, ни референдума

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић негирао је наводе лидера Народне странке Вука Јеремића да планира да за четврти новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима.

Вучић је новинаре у Шиду упитао да ли је та информација Јеремићу „јављена из катарске амбасаде у Берлину и да ли су му поново слали паре или шта већ – јавили за 4. новембар”.

„Молим Вас запамтите. Рекао је: 4. новембар. Референдум о чему? Избори, којим поводом? Што се њему хоће или се тада враћа из Њујорка и Ирске. Или стижу опет паре из неке амбасаде. То је све јавио неко – ЦИА, БИА, МИА. Све те глупости слушате сваки дан од тих несрећника који не знају шта ће са собом”, казао је Вучић.

Јеремић је недавно изјавио да предсједник Србије Александар Вучић планира да за 4. новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима, на којима како је оцјенио, „намерава да покраде као никада до сада, очекујући да ће западни део међународне заједнице од тога окренути главу”.

„Западу је потребан потпис Србије на споразуму који би Приштини омогућио чланство у УН. Вучић планира да оконча преговоре о споразуму и да онда каже ‘папир ће бити потписан ако победи СНС’. Њега искључиво занимају још четири године на власти и спреман је да се одрекне и Косова зарад тог циља”, рекао је тада Јеремић.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар