РС и матица

Вучић: У Тирани ми је било лакше јер сам био леђа у леђа са Додиком

„НАДАМ СЕ ДА СУТРА НАД НИШОМ НЕЋЕ БИТИ НИСКИ ОБЛАЦИ И ДА ЋЕ ЛЕТЕТИ СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ПОЛЕТИ“
  • Није лак ни једноставан дан. Јасно је да не идемо у неке мирније и лакше воде, али, шта можете, некада дођу и та, како би Гојко Ђого рекао, `вунена времена`, и гледате како свој народ и своју земљу да заштитите
  • „Званичници из Приштине су, ваљда мислећи да су у Тирани код куће, покушали да говоре „нећемо на Космету Републику Српску“, „нећемо две Немачке“, „Хоћемо Америку“. И око свега тога смо им рекли. Не вреди. Можете да позовете било кога. То је питање Срба и Албанаца. Ми то морамо да решавамо. Нема тога ко може да натера Србију да се понаша супротно својим државним и националним интересима
  • Албанцима сам јасно поручио да ово није театар и да свом народу не причају бајке о уједињењу. Биће нам све теже, испољене су и бројне тензије око БиХ. Председник Додик је штитио интересе, наравно поштујући интегритет земље из које долази, он је штитио интересе Републике Српске, и то народ у Републици Српској, који му је дао легитимитет, треба да зна. Наше је да наставимо да радимо

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да разговори у Тирани нису једноставни и да се воде у сложеном окружењу, али да му је било лакше јер је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком штитио интересе Србије и Републике Српске.

„Мени је данас било лакше јер сам са Додиком и могли смо заједно, леђа уз леђа да штитимо интересе Србије и Српске и то смо чинили, чини ми се на отворенији и релаксиранији начин него што је то било раније. Рекао сам и пре неко вече и данас, многи нису научили да овако отворено, промишљено и релаксирано говоримо о свему“, рекао је предсједник Србије.

Он је истакао да су покренуте многе теме, да су се чуле бројне конфронтације, али да је задовољан што су Додик и он отворено говорили.

„Није лак ни једноставан дан. Јасно је да не идемо у неке мирније и лакше воде, али, шта можете, некада дођу и та, како би Гојко Ђого рекао, `вунена времена`, и гледате како свој народ и своју земљу да заштитите“, истакао је Вучић.

Он је навео да су званичници из Приштине, ваљда мислећи да су у Тирани код куће, покушали да говоре „нећемо на Космету Републику Српску“, „нећемо две Немачке“, „Хоћемо Америку“.

„И око свега тога смо им рекли. Не вреди. Можете да позовете било кога. То је питање Срба и Албанаца. Ми то морамо да решавамо. Нема тога ко може да натера Србију да се понаша супротно својим државним и националним интересима“, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је Албанцима јасно поручио да ово није театар и да свом народу не причају бајке о уједињењу.

„Биће нам све теже, испољене су и бројне тензије око БиХ. Председник Додик је штитио интересе, наравно поштујући интегритет земље из које долази, он је штитио интересе Републике Српске, и то народ у Републици Српској, који му је дао легитимитет, треба да зна. Наше је да наставимо да радимо“, поручио је Вучић.

Предсједник Србије честитао је грађанима Србије и Републике Српске 9. мај – Дан побједе над фашизмом и најавио да ће гости на сутрашњој војној паради у Нишу бити предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„Српски народ је један од најстрадалнијих народа. Један од, свакако пропорционално свом броју, пет најстрадалнијих народа у целом свету и у Првом и у Другом светском рату и ово је за нас велики дан уз Дан Европе, који је за нас такође важан. Сутра ћемо показати да смо слободарски народ и народ поносан и достојанствен који бринући о свима у окружењу уме и те како добро да брине о себи“, рекао је Вучић.

Он је у заједничким изјавама за медије са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Тирани рекао да се нада да облаци сутра над Нишом неће бити ниски да би, како је рекао, полетјело све што треба да полети, те да ће се видјети до сада најснажнија парада и послати јасна порука.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар