РС и матица

Вучић: Затражиће од нас да признамо Косово* и уследиће страховити притисци на Србију

ПРЕЦИЗИРАО ДА ЋЕ БИТИ ТРАЖЕНО ФАКТИЧКО ИЛИ (И) ФОРМАЛНО ПРИЗНАЊЕ ИЗ БЕОГРАДА
  • Није открио од кога ће доћи такав захтјев, али јесте – да га очекује кроз 3, 6 или 12 мјесеци

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да послије укидања (приштинских) такси очекује страховите притиске на Србију и да је питање тренутка када ће се од Србије тражити да де факто или де јуре призна Косово, са циљем да га убаце у Уједињене нације.

Вучић је казао да, ипак, прво треба сачекати и видјети какву ће Приштина одлуку по питању такси донијети и да ли ће захтјевати реципроцитет, али да нема сумње да ће услиједити притисак на Србију.

На питање шта би подразумијевао `Ахтисаријев план плус плус` и да ли ће питати народ шта мисли о томе, предсједник Србије каже да ће свакако народ бити питан:

„Даће они и више (од Ахтисаријевог плана), али ће тражити де факто или де јуро признавање Косова од Србије. Циљ је да убаце Косово у УН“, казао је Вучић и додао да је то оно што можемо да очекујемо у наредном периоду.

Вучић додаје да је само питање тренутка када ће то тражити од Србије, да ли за три или шест мјесеци или за годину дана, али да ће се то свакако догодити и да ће онда бити страховити притисци на нашу земљу.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар