РС и матица

Вулин Ђукановићевом режиму: Подгорица нека не очекује да Србија ћути на отимање светиња Срба

„ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ СА ВИШЕ ЖАРА ЗАСТУПА НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА И ОД САМЕ АЛБАНИЈЕ“
  •  Александар ВУЛИН: „Вучић их је замолио да не отимају имовину Српске православне цркве и да Србима у Црној Гори не отму и веру када су већ отели све остало. Као одговор на молбу државника забринутог за Србе и њихову цркву уследио је напад на Вучића

ВЛАДИ Црне Горе нико не брани да измисли и своју цркву, као што је измислила и окупацију од стране Србије, изјавио је министар одбране Александар Вулин и поручио да званична Подгорица не очекује да ће Србија да ћути док јој буду отимане светиње Срба.

У реаговању на напад црногорске владе на предсједника Србије Александра Вучића, који их је позвао да не усвајају приједлог закона о слободи вјероисповијести, Вулин истиче да Влада Црне Горе, ћути о „великој Албанији“ и не смије ни да проговори када јој албански премијер Еди Рама отвара и затвара границе.

Али се, зато, истиче, радо мијеша у унутрашња питања Србије и заступа независност Косова са више жара и од Албаније.

„Вучић их је замолио да не отимају имовину Српске православне цркве и да Србима у Црној Гори не отму и веру када су већ отели све остало. Као одговор на молбу државника забринутог за Србе и њихову цркву уследио је напад на Вучића“, навео је Вулин у писаној изјави достављеној медијима.

Мировна политика Александра Вучића у Црној Гори нема ни савезника ни саговорника, истакао је Вулин и додао да Срби у Црној Гори немају више право ни на своје светиње.

„Нико Влади Црне Горе не брани да измисли своју цркву, као што је измислила и окупацију од стране Србије, али немојте очекивати да Србија ћути док отимате светиње Срба“, поручио је министар Вулин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар