Одабрано РС и матица

Вулин отворио модернизовану стрељану у касарни „Генерал Јован Мишковић” у Београду

„НЕ ПОСТОЈИ НИШТА САВРЕМЕНИЈЕ ОД ОВОГА – ОВО ЈЕ ПО СВЕТСКИМ СТАНДАРДИМА“
  • Приказане вјежбе „Симулационо гађање стрељачким оружјем на тренажеру”, „Гађање тренутних циљева” и тактичка вјежба са бојевим гађањем у којима су учествовали припадници батаљона војне полиције специјалне намјене „Кобре” и кадети Војне академије

МИНИСТАР одбране Александар Вулин отворио је, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, реконструисану и модернизовану пиштољску стрељану у касарни „Генерал Јован Мишковић” у Београду, саопштено је из Министарства одбране.

Поводом отварања стрељане приказане су и вјежбе „Симулационо гађање стрељачким оружјем на тренажеру”, „Гађање тренутних циљева” и тактичка вјежба са бојевим гађањем у којима су учествовали припадници батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре” и кадети Војне академије.

Како је истакао министар Вулин, захваљујући подршци предсједника Србије и врховног команданта ВС Александра Вучића и подршци Владе Републике Србије, кренуло се у процес обнављања војне инфраструктуре.

– Ово су највећа улагања у Војну академију од њеног оснивања и први пут имамо овако модерну и савремену стрељану, још од давне 1989. године. Влада Србије наменила је 78 милиона динара за оспособљавање свих стрељана у Војној академији и можемо да кажемо да ће наши кадети и припадници специјалних јединица моћи да се обучавају у складу са највишим светским стандардима. Не постоји ништа савременије од овога, а посебно ми је задовољство што могу да кажем да су технологију падајућих мета усвојили управо стручњаци из Војнотехничког института – рекао је Вулин.

Према ријечима Диковића, ова стрељана је јединствен објекат у Министарству одбране и Војсци Србије.

– Омогућава да учимо људе да гађају, од почетне обуке до напредне и завршне, и да проверавамо њихову оспособљеност – ватрену и тактичку обученост истакао је Диковић.

Начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан нагласио је да је улагање у пиштољску стрељану, њену адаптацију и реконструкцију, велики допринос унапређењу обуке из области наоружања и гађања.

– Осим ове стрељане, адаптира се и виртуелни део стрељане у којем се припрема за бојева гађања – рекао је пуковник Талијан.

http://www.politika.rs/scc/clanak/407726/Vulin-otvorio-savremenu-streljanu-u-Vojnoj-akademiji-FOTO

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар