Glavno RS i matica

Vulinu nije dozvoljena posjeta Kliničko- bolničkom centru Kosovske Mitrovice

MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE: „JOŠ JEDNOM SE POKAZALO DA RAMUŠ HARADINAJ LAŽE“
  • Pored ministra odbrane Srbije, u delegaciji je trebalo da budu načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković

MINISTRU odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako navode, delegacija Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dobila dozvolu da posjeti KBC Kosovska Mitrovica i pored toga što je prošle nedjelje Ramuš Haradinaj predsjednici Vlade Srbije rekao da je lažna vijest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posjete tzv. Kosova.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtjev“.

Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže“, navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i ljekari.

Iz ministarstva navode da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica namjeravali da razgovaraju o unaprjeđenju saradnje koju ta institucija posljednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se liječe i Srbi i Albanci sa KiM.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar