Skupština RS

Čubrilović: Ako Dodik zatraži sjednicu NS RS zbog „Programa reformi BiH“ – održaćemo je

„TAJ DOKUMENT KRITIKUJU SAMO ONI IZ RS KOJIH VIŠE NEĆE BITI U SAVJETU MINISTARA BiH“
  • Nedeljko ČUBRILOVIĆ: „Ne vidim da su stavovi Republike Srpske bilo čime okrnjeni. Nemam razloga da ne vjerujem da je politika koju promoviše rukovodstvo Srpske ugrađena u ovaj dokument, jer je Dodik njen promoter. BiH neće ući u NATO ni za 10, 20 godina čak i ukoliko bi sada krenula, a možda nikada neće ni ući“

PREDSJEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da nije dobio zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta o Programu reformi BiH, ali da će, ukoliko ga uputi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ona biti održana.

On ističe da nema smisla kvalifikovati Program reformi BiH kao jedan od najvažnijih dokumenata u posljednjih nekoliko godina, te dodaje da se treba okrenuti realnom poslu i sektoru i pustiti da profunkcioniše Savjet ministara.

Čubrilović je ocijenio da se „previše medijskog prostora poklanja problemu koji je dao neko rješenje“.

„Mi ovime završavamo izborni ciklus formirajući konačno sve nivoe vlasti u BiH. Pozitivnu ocjenu tog dokumenta dali su svi učesnici ovog procesa, od međunarodne zajednice, do ambasada, visokog predstavnika, a jedinu kritiku su dali oni koji ne vide sebe u budućem radu Savjetu ministara“, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović navodi da BiH neće ući u NATO ni za 10, 20 godina čak i ukoliko bi sada krenula, a možda nikada neće ni ući.

„Ne vidim da su stavovi Republike Srpske bilo čime okrnjeni. Nemam razloga da ne vjerujem da je politika koju promoviše rukovodstvo Srpske ugrađena u ovaj dokument, jer je Dodik njen promoter“, rekao je Čubrilović.  

Na pitanje da li je potrebna provjera diploma, Čubrilović je rekao da institucionalno treba rješavati problem lažnih diploma kojih sigurno ima u BiH.

„Od Banjaluke prema Sarajeva ima više univerziteta nego što ih je imala bivša Jugoslavija, što je degradiranje obrazovanja i loša poruka mladima. Oko lažnih diploma niko ne bi trebalo da ima dilemu“, rekao je Čubrilović.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar