Скупштина РС

Чубриловић: Нема посланичког имунитета за кривична дјела

ПОВОДОМ ПРОТЕСТА: „НЕКИ ПОСЛАНИЦИ СУ СЕ ВИШЕ ПОНАШАЛИ КАО ГРАЂАНИ НЕГО КАО ДИО СКУПШТИНЕ РС“

ПРЕДСЈЕДНИК  Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да имунитет штити народног посланика само за јавно изговорену ријеч унутар засједања парламента, али да нема имунитета за кривична дјела.

„За било каква кривична дјела или нека друга дјела, нема тог имунитета и он може само да одгоди неке ситуације“, рекао је Чубриловић вечерас за АТВ.

Он је изразио очекивање да ће се што прије смирити ситуација у Бањалуци у вези са протестима групе „Правда за Давида“, као и увјерење да су се неки народни посланици у овој ситуацији више понашали као грађани, него као представници законодавне власти.

Чубриловић је изразио жаљење што поједини медији доприносе лошој слици о Бањалуци.

Говорећи о формирању власти у Републици Српској, Чубриловић је навео да треба очекивати да већа скупштинска већина у парламенту Републике Српске даје шире могућности представницима на нивоу БиХ да са већом сигурношћу заступају ставове Српске.

Он је нагласио да је Република Српска спремна за формирање власти на нивоу БиХ, али да је проблем у Федерацији БиХ (ФБиХ).

„Чекамо представнике у ФБиХ који су спремни да уђу заједно са представницима Републике Српске у конституисање власти на нивоу БиХ, јер је неопходно да се то што прије деси због грађана БиХ“, истакао је Чубриловић.

Чубриловић је свим грађанима Републике Српске честитао Божић и Дан Републике Српске, те пожелио пуно среће и здравља и остварење свих жеља у Новој години.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар