Главно Скупштина РС

Чубриловић у Москви разговарао са члановима спољнополитичког комитета Државне Думе

ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС САСТАЋЕ СЕ И СА КОНСТАНТИНОМ КОСАЧОВОМ
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ домаћинима пренио да Република Српска остаје чврсто опредијељена за поштовање Дејтонског споразума и да ће досљедно заступати резолуцију Народне скупштине о војној неутралности БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Москви са члановима Комитета за међународне послове руске Државне Думе о могућностима сарадње скупштинских радних тијела, посебно у областима науке, образовања, културе и спорта.

На састанку је било ријечи о односима Српске, БиХ и Руске Федерације, те модалитетима јачања међупарламентарне сарадње, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је са члановима Комитета за међународне послове разговарао и о ситуацији на западном Балкану, а замјеник предсједника Комитета за међународне односе, Светлана Журова, говорила је о актуелном проблему у односима између Русије и Савјета Европе.

У делегацији државне руске Думе, коју је предводила Журова, били су и депутати Думе Антон Морозов, Михаил Гулевски и Анатолиј Карпов, који је и један од највећих шахиста свих времена.

Чубриловић би у наставку посјете Руској Федерацији требало да се састане и са предсједником Комитета за међународне послове Савјета Руске Федерације Константином Косачевим.

Чубриловић борави у посјети Руској Федерацији на позив предсједника горњег дома Руског парламента Валентине Матвијенко са којом је јуче разговарао о међупарламентарној сарадњи и перспективама развоја билатералних односа.

Матвијенко је Чубриловићу пренијела став да је Руска Федерација опредијељена за досљедно спровођење Дејтонског споразума и развој сарадње са Републиком Српском коју сматра главним политичким и економским партнером у БиХ.

Чубриловић је истакао да Република Српска остаје чврсто опредијељена за поштовање Дејтонског споразума и да ће досљедно заступати резолуцију Народне скупштине о војној неутралности БиХ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар