Glavno Skupština RS

Čubrilović u Moskvi razgovarao sa članovima spoljnopolitičkog komiteta Državne Dume

PREDSJEDNIK NARODNE SKUPŠTINE RS SASTAĆE SE I SA KONSTANTINOM KOSAČOVOM
  • Nedeljko ČUBRILOVIĆ domaćinima prenio da Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena za poštovanje Dejtonskog sporazuma i da će dosljedno zastupati rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti BiH

PREDSJEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Moskvi sa članovima Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne Dume o mogućnostima saradnje skupštinskih radnih tijela, posebno u oblastima nauke, obrazovanja, kulture i sporta.

Na sastanku je bilo riječi o odnosima Srpske, BiH i Ruske Federacije, te modalitetima jačanja međuparlamentarne saradnje, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je sa članovima Komiteta za međunarodne poslove razgovarao i o situaciji na zapadnom Balkanu, a zamjenik predsjednika Komiteta za međunarodne odnose, Svetlana Žurova, govorila je o aktuelnom problemu u odnosima između Rusije i Savjeta Evrope.

U delegaciji državne ruske Dume, koju je predvodila Žurova, bili su i deputati Dume Anton Morozov, Mihail Gulevski i Anatolij Karpov, koji je i jedan od najvećih šahista svih vremena.

Čubrilović bi u nastavku posjete Ruskoj Federaciji trebalo da se sastane i sa predsjednikom Komiteta za međunarodne poslove Savjeta Ruske Federacije Konstantinom Kosačevim.

Čubrilović boravi u posjeti Ruskoj Federaciji na poziv predsjednika gornjeg doma Ruskog parlamenta Valentine Matvijenko sa kojom je juče razgovarao o međuparlamentarnoj saradnji i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa.

Matvijenko je Čubriloviću prenijela stav da je Ruska Federacija opredijeljena za dosljedno sprovođenje Dejtonskog sporazuma i razvoj saradnje sa Republikom Srpskom koju smatra glavnim političkim i ekonomskim partnerom u BiH.

Čubrilović je istakao da Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena za poštovanje Dejtonskog sporazuma i da će dosljedno zastupati rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti BiH.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar