Скупштина РС

Цвијановић: Чиста је лаж да сам тражила да полиција растјера групу „Правда за Давида”

„ТА ОДВРАТНА ВИЈЕСТ СЕ ПОЈАВИЛА НА БН ТЕЛЕВИЗИЈИ И НАМЈЕРНО ЈЕ ПЛАСИРАНА“
  • Та вијест, рекла је премијер Жељка ЦВИЈАНОВИЋ, смишљења је и пуштена прије вечерашњег окупљања намјерно, знајући да се ствари у Народној скупштини не одвијају на начин како мисле многи злуради који користе породицу Драгичевић и бацају љагу на полицију и институције

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Жељка Цвијановић демантовала је вијест у којој се тврди да се она залаже да полиција растјера групу „Правда за Давида“ која сваки дан на бањалучком Тргу Крајине тражи истину у вези са утврђивањем околности о смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића.

„Ово је одвратна вијест и лаж која се управо појавила на БН телевизији и то намјерно прије вечерашњег окупљања у 18.00 часова“, рекла је Цвијановићева у Народној скупштини Републике Српске.

Она је истакла да, за разлику од опозиције која стално прозива Срну и РТРС, никада није прозвала ниједну телевизију, медијску кућу или новинара.

„Сада то морам да урадим. Вијест у којој се каже да сам издала наређење, да сам тражила на страначком састанку да полиција воденим топовима и не знам на који начин растјерује људе окупљење на Тргу Крајине у Бањалуци је лаж“, рекла је Цвијановићева.

Та вијест, каже Цвијановићева, смишљења је и пуштена прије вечерашњег окупљања намјерно, знајући да се ствари у Народној скупштини не одвијају на начин како мисле многи злуради који користе породицу Драгичевић и бацају љагу на полицију и институције.

„Ако је то слобода коју желимо својој дјеци, да свако свакога може да назове лоповом и убицом, саучесником, да се измисли овако одвратна и страшна лаж, онда хвала лијепо. Не мислим да је то слобода коју треба да правимо за своју дјецу“, навела је Цвијановићева.

Она је напоменула да, када се говори о тежини јавне ријечи или одговорности за изречену јавну ријеч, неће прихватити друштво у коме један опозиционар или новинар може неког другог да назове на свакакав начин.

„Када се каже да ће се пред правосуђем тражити заштита од овога, онда је тај неко ко је то рекао – режим, тиранин и неко крши слободу“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар