Скупштина РС

Цвијановић: Нека нико поводом Давидове смрти не промовише пријеки суд и суд улице

„КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕДНИ ДРУГЕ НАЗИВАМО УБИЦАМА И САУЧЕСНИЦИМА УБИСТВА?!“
  • Рекла да не оспорава окупљања грађана, али да има много непознаница. И додала: „Окупљања се дешавају. Али, шта се деси кад окупљање прерасте у покрет? Немам никакву лошу намјеру док ово причам”

ЖЕЉКА Цвијановић, предсједник Владе РС, је рекла да јој је жао због трагедије која се десила Давиду Драгичевићу, али је устврдила да су посланици опозиције беспотребно политизовали расправу, да неки злоупотребљавају родитељску бол и да су оптужили Владу и МУП за нешто што је надлежност Тужилаштва.

„Сматрам да је јако лоше да било ко из било којих разлога или побуда учествује политикански у расправи. Ви сви колективно промовишете нешто што се зове пријеки суд, и да треба улица да пресуђује“, рекла је она и додала да ће струка показати шта се десило и утврдити све чињенице.

„Мислим да је јако лоше да смо ушли у то и да о овим стварима расправљамо на овај начин”, рекла је она.

Такође, навела је да се осјећа јако лоше што се мртво дијете развлачи на овај начин, те да је ужасава чињеница да неко мисли да се нешто крије.

„Нека ми неко објасни како је могуће да ми једне друге називамо убицама и саучесницима убиства“, рекла је она и додала да се не смије на овакав начин прозивати једне друге, и да не може да замисли која мука може да натјера човјека да људе прозива на такав начин.

Рекла је да не спори окупљање грађана, али да има много непознаница.

„Окупљања се дешавају и нико није рекао ни упозорио иако нема сагласности и то је г. Чавић добро примијетио. Али, шта се деси кад окупљање прерасте у покрет? Немам никакву лошу намјеру док ово причам”, рекла је она.

Касиповић: Апелујем на тужилаштво да се што прије дође до истине

Антон Касиповић, министар правде је рекао да апелује на тужилаштва да се што прије дође до истине.

Нагласио је да подржава да парламент неком врстом парламентарног надзора помогне да се до ње дође.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cvijanovic-Opozicija-bespotrebno-politizovala-raspravu/477732

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар