Skupština RS

Dodik: Đukanoviću ne treba da damo političku pozornicu u Sarajevu dok on udara na imovinu SPC

NA POSEBNOJ SJEDNICI NARODNE SKUPŠTINE RS GLASAĆE SE I O FRONTEKSU NA GRANICI SA HRVATSKOM
  • Moja želja je bila da se posjeta predsjednika Crne Gore odgodi. Ne vjerujem da postoji pravoslavac Srbin koji nema obavezu da poštuje snagu i molitveni karakter litija koje se održavaju i od Trebinja do Banjaluke

MILORAD Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je protiv posjete Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore BiH, glasao, između ostalog i zbog zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koji srpske predstavnike u institucijama BiH obavezuje da ne učestvuju u donošenju odluka dok se ne usvoji Zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH.

Dodik je na posebnoj sjednici NS RS koja se odnosi na izjave srpskog člana Predsjedništva BiH o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore i raspoređivanju Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH, rekao i to da bi protiv posjete Đukanovića bio i da nije bilo tih zaključaka.

On je istakao da Đukanoviću ne treba dati političku pozornicu u Sarajevu sa bi eventualno govorio o situaciji u Crnoj Gori, i zakonu kojim se atakuje na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

„Moja želja je bila da se posjeta predsjednika Crne Gore odgodi. Ne vjerujem da postoji pravoslavac Srbin koji nema obavezu da poštuje snagu i molitveni karakter litija koje se održavaju i od Trebinja do Banjaluke“, rekao je Dodik ističući da posjeta treba da se odloži do smirivanja stanja u Crnoj Gori.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar