Skupština RS

Dodik: Nije bilo greške u uvođenju vanrednog stanja – Narodna skupština RS to treba da potvrdi

„TREBA I DA POTVRDI DA VU SVE MJERE BILE U FUNKCIJI VISOKE ZAŠTITE STANOVNIŠTVA“
  • Nažalost, nikakve pomoći nismo imali i nemamo od BiH. Uprkos svemu, Srpska je pokazala da se može nositi s izazovima i upravljati krizom, a donosili smo odluke u interesu naroda
  • Srpski član Predsjedništva BiH naglasio: „Galama opozicije nije ništa, smiješna je. Nemojte dozvoliti da ovi pokvare situaciju u kojoj je sve urađeno kako valja. Vi ste nemoćni i nemate veze s javnim i nacionalnim interesima. Ništa niste ostavili iza sebe za razliku od nas i remetilački ste faktor. Republika Srpska će za pet godina imati mrežu auto-puteva na šta sam ponosan i što je strateški narodni cilj

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da Narodna skupština Republike Srpske treba da usvoji zaključak u kome se navodi da nije bilo greške u vanrednom stanju.

„Narodna skupština treba da usvoji i zaključak u kome se kaže da je aktivnost koju je preduzela Republika Srpska u borbi protiv virusa korona bila na visokom nivou zaštite stanovništva Srpske, njenih materijalnih i drugih interesa, te da je pokazala sposobnost da možemo sami obezbijediti sve što je potrebno“, rekao je Dodik na posebnoj sjednici u okviru rasprave o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

On je istakao da je sav potrebni materijal kupljen sredstvima Republike Srpske.

„Najmanji problem je bio kupiti materijal jer je organizovati prevoz bilo teško. Na globalnom nivou bila je strahovita trka za materijal, ali smo uspjeli da sve nabavimo“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, medicinski radnici u Srpskoj su iskazali nadljudski napor.

„Ovo uopšte nije prošlo, nego je stvorena pauza. Nažalost, nikakve pomoći nismo imali i nemamo od BiH. Uprkos svemu, Srpska je pokazala da se može nositi s izazovima i upravljati krizom, a donosili smo odluke u interesu naroda“, kaže Dodik.

On je naglasio da je u zaključcima potrebno reći da su mjere bile korisne za narod i pozdraviti napore koje je Vlada učinila.

„Treba reći da su ovo bile bezgrešne mjere koje su donesene u skladu s Ustavom i zakonima i da mogu da budu primjer za buduće vrijeme“, naveo je Dodik.

On je podsjetio da je vanredno stanje uvedeno kada je virus korona raširio zapadnom Evropom i počeo da se pojavljuje i u Srpskoj.

„Bilo je neophodno reagovati i sa stručnjacima smo razmatrali šta je potrebno uraditi na dobrobit Srpske. Zatvorili smo škole, vrtiće, kafiće i donijeli odluke koje su se pokazale dobrim. Ništa nije bilo skriveno od javnosti i saopštavne su činjenice koje su bile važne“, rekao je Dodik i zahvalio građanima u Srpskoj što su bili disciplinovani.

On je ocijenio da opozicija hoće fabrikovanjem priče da skrene pažnju i kaže da ništa nije dobro urađeno.

„Vidjeli smo kako se ponašaju danas u Narodnoj skupštini. Nažalost, takvo ponašanje je gubitak digniteta Narodne skupštine i zato Poslovnik o radu mora biti promijenjen ili da bude mijenjano skupštinsko rukovodstvo. Ova vlast ne smije da gubi konce sada, kao što nije ni u epicentru krize“, rekao je Dodik.

On je ponovio da su SDS i PDP i njihovi lideri Mirko Šarović i Branislav Borenović danas u Sarajevu najsramnije izdali Republiku Srpsku jer su u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasali za Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima.

„Galama opozicije nije ništa, smiješna je. Nemojte dozvoliti da ovi pokvare situaciju u kojoj je sve urađeno kako valja. Vi ste nemoćni i nemate veze s javnim i nacionalnim interesima. Ništa niste ostavili iza sebe za razliku od nas i remetilački ste faktor. Republika Srpska će za pet godina imati mrežu auto-puteva na šta sam ponosan i što je strateški narodni cilj“, naglasio je Dodik.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar