Скупштина РС

Говедарица тврди „Давид је убијен“, Лукач му поручио да оде у тужилаштво и пријави убицу

МИНИСТАР КАСИПОВИЋ: ИСТРАГУ МОРА ДА ЗАВРШИ ТУЖИЛАШТВО, НЕ ПРЕБАЦУЈМО ТО НА ДРУГЕ
  • Шеф посланичког клуба СДС Вукота ГОВЕДАРИЦА: Министар Лукач, а можда и премијер Српске Жељка Цвијановић, знају да ли је све рађено у складу са законом и одговорно у истрази у предмету Давида Драгичевића
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: Озбиљан човјек морао би да има одређена сазнања да би тврдио да је почињено убиство. Да ли ви прикривате некога, да ли сте саучесник?

ШЕФ Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица рекао је да најмање једна особа из Владе зна да ли је све рађено у складу са законом и одговорно у истрази у предмету Давида Драгичевића.

Он је додао да је сигуран да је та особа министар унутрашњих послова Драган Лукач, али да то можда зна и премијер Српске Жељка Цвијановић.

„Немам сумњу да знате шта се све десило у случају трагичног губитка младог живота у Бањалуци“, рекао је Говедарица.

Он је увјерен да је истрага рађена непрофесионално и сматра да је Давид убијен.

„То је моје мишљење и износим га у овом парламенту, јавно га саопштавам за разлику од многих који немају овдје храброст да изнесу своје мишљење“, рекао је Говедарица и упитао Лукача ко је заказао и због чега конференцију за новинаре 26. марта на којој је учествовао начелник једне од управа МУП-а и патолог.

Лукач: Лепиру сам само сугерисао да тужилаштво предочи јавности оно што је утврдило

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да би шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица, уколико има сазнања да је Давид Драгичевић убијен, морао то да саопшти надлежном тужилаштву.

„Већ једном сам говорио о главном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Бањалука Желимиру Лепиру, али очито је да Говедарица неће да чује оно што је истина. Рекао сам да се може провјерити оно о чему сам причао са Лепиром, а причали смо да је потребно да тужилаштво јавности саопшти чињенице које зна и сви то тражимо, што није притисак на ту институцију“, рекао је Лукач у Народној скупштини.

Он је констатовао да би озбиљан човјек морао да има одређена сазнања да би тврдио да је почињено убиство, преноси Срна.

„Да ли ви прикривате некога, да ли сте саучесник? Отиђите у надлежно тужилаштво па кажите ко је убица, ако знате“, рекао је Лукач реплицирајући Говедарици након његове тврдње да „најмање једна особа из Владе зна да ли је све рађено у складу са законом и одговорно у истрази у предмету Давида Драгичевића“, те да је сигуран да је „та особа министар унутрашњих послова Драган Лукач, али да то можда зна и премијер Српске Жељка Цвијановић“.

Лукач је навео да би Говедарица, када прича о поштењу, морао да одговори зашто је побјегао са лица мјеста након што је изазвао саобраћајну несрећу службеним аутомобилом.

„Ви који сте положили заклетву, то сте урадили. Немојте да причамо о томе шта сте допринијели овој држави и урадили и што у родном мјесту имате надимак `тип петсто`. Када је нешто требало урадити за ову државу побјегли сте, ја сам остао, нисам хтио да будем дезертер и кукавица и дао сам дијелове тијела за Републику“, нагласио је Лукач.

Касиповић: Тужилаштво треба да заврши свој посао

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да тужилаштво мора завршити свој посао када је ријеч о трагичној смрти Давида Драгичевића и позвао народне посланике да не пребацују одговорност на неког другог.

„Једина улога Владе јесте да ако треба ресурса видимо шта је то и да не штедимо и дођемо до истине“, рекао је Касиповић на посебној сједници на којој се разматра стање безбједности у Бањалуци и Српској – „Правда за Давида – правда за све“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар