Скупштина РС

Калабић: Морају бити саслушани и они који тврде да имају доказе да је Давид Драгићевић убијен

ЂОРЂИЋ: АНКЕТНИ ОДБОР ТРАЖИ ОДГОВОРНОСТ ОНИХ КОЈИ СУ ПРАВИЛИ ПРОПУСТЕ У ИСТРАЗИ

ДРАГО Калабић, члан Анкетног одбора у случају „Драгичевић“, казао је да је тражио да се саслуша и Давор Драгичевић јер је тврдио да има доказе у случају Давида Драгичевића али да му то нису уважили.

„Мени није логично ни то да тужилац није позвао на саслушање појединце који тврде да имају доказе у случају Драгичевић“, рекао је Калабић.

Додао је да није уважен ни захтјев да се саслуша Републички јавни тужилац, да се саслушају лица која тврде да имају доказе у случају Давида Драгичевића, те да је неозбиљно да професионалце саслушавају лаици.

Калабић је једини био суздржан када су усвајали извјештај.

Анкетни одбор који је формиран ради сагледавања свих релевантних чињеница о смрти Давида Драгичевића, донио је закључак да постоји основ сумње да је Давид убијен и да се тужилаштво хитно тужилачком одлуком мора одредити по том питњу.

Горан Ђорђић, члан Анкетног одбора, казао је да није истина да су Калабићеви захтјеви одбијени већ да би оно што је он тражио изашло из рокова који су дати на располагање Анкетном одбору.

Ђорђић је казао да Анкетни одбор тражи одговорност људи који су направили пропусте у истрази о смрти Давида Драгичевића.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Kalabic-trazio-saslusanje-Davora-Dragicevica/482099

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар