Skupština RS

Kalabić: Moraju biti saslušani i oni koji tvrde da imaju dokaze da je David Dragićević ubijen

ĐORĐIĆ: ANKETNI ODBOR TRAŽI ODGOVORNOST ONIH KOJI SU PRAVILI PROPUSTE U ISTRAZI

DRAGO Kalabić, član Anketnog odbora u slučaju „Dragičević“, kazao je da je tražio da se sasluša i Davor Dragičević jer je tvrdio da ima dokaze u slučaju Davida Dragičevića ali da mu to nisu uvažili.

„Meni nije logično ni to da tužilac nije pozvao na saslušanje pojedince koji tvrde da imaju dokaze u slučaju Dragičević“, rekao je Kalabić.

Dodao je da nije uvažen ni zahtjev da se sasluša Republički javni tužilac, da se saslušaju lica koja tvrde da imaju dokaze u slučaju Davida Dragičevića, te da je neozbiljno da profesionalce saslušavaju laici.

Kalabić je jedini bio suzdržan kada su usvajali izvještaj.

Anketni odbor koji je formiran radi sagledavanja svih relevantnih činjenica o smrti Davida Dragičevića, donio je zaključak da postoji osnov sumnje da je David ubijen i da se tužilaštvo hitno tužilačkom odlukom mora odrediti po tom pitnju.

Goran Đorđić, član Anketnog odbora, kazao je da nije istina da su Kalabićevi zahtjevi odbijeni već da bi ono što je on tražio izašlo iz rokova koji su dati na raspolaganje Anketnom odboru.

Đorđić je kazao da Anketni odbor traži odgovornost ljudi koji su napravili propuste u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Kalabic-trazio-saslusanje-Davora-Dragicevica/482099

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar