Skupština RS

Matvijenko: Rusija Republiku Srpsku smatra glavnim političkim i ekonomskim partnerom u BiH

ČUBRILOVIĆ U MOSKVI: POSJETA DELEGACIJE SAVJETA FEDERACIJE BILA VAŽAN DOGAĐAJ ZA RS
  • Nedeljko ČUBRILOVIĆ prenio Valentini MATVIJENKO da se bivši predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik, sada predsjedavajući Predsjedništva BiH, nada skorom susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojećeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu

RUSIJA smatra Republiku Srpsku glavnim političkim i ekonomskim partnerom u BiH i cijeni konstruktivne odnose sa Srpskom, izjavila je predsjednik Savjeta Federacije Valentina Matvijenko tokom sastanka u Moskvi sa predsjednikom Narodne skupštine Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Zainteresovani smo za dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma i razvoj saradnje sa Rusijom. Smatram da će vaša posjeta doprinijeti učvršćivanju međuparlamentarnih veza, cijelog kompleksa odnosa između Rusije i Republike Srpske“, rekla je Matvijenko.

Ona je podsjetila na svoju prošlogodišnju posjetu BiH, ističući prijateljsku atmosferu i gostoprimstvo koje je ukazano ruskoj delegaciji u Republici Srpskoj, prenosi Ruska gazeta“.

Čubrilović je rekao da je prošlogodišnja posjeta delegacije Savjeta Federacije Rusije bila važan događaj za stanovnike Republike Srpske i cijele BiH, dodajući da je parlament Srpske zainteresovan za nastavak saradnje.

On je uputio poziv da delegacija iz Rusije, koju odredi Matvijenko, posjeti Republiku Srpsku.

Čubrilović je prenio Matvijenkovoj da se bivši predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik, sada predsjedavajući Predsjedništva BiH, nada skorom susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojećeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar