Скупштина РС

Народна скупштина Српске 19. јуна расправља о извјештају свог Анкетног одбора

СНСД РАДИ НА ЗАКОНУ О ЈАВНОСТИ РАДА НЕПРОФИТНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА
  • Предсједник НС РС Недељко Чубриловић рекао да његова странка није заузимала став, а да је његов лични да у извјештају Анкетног одбора има и прихватљивих и неприхватљивих закључака

СЈЕДНИЦА Народне скупштине РС, на којој бити разматран извјештај Акетног одбора о „случају Драгичевић”, заказана је за 19. јуни.

Анкетни одбор, формиран одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања бањалучког младића Давида Драгичевића, 5. јуна је усвојио извјештај и закључке у којима се, између осталог, наводи да сматрају да постоје основи сумње да је овај 21-годишњи младић убијен и износи очекивање да се по овом питању што хитније одреди Тужилаштво Републике Српске с одговарајућом тужилачком одлуком.

Приликом гласања суздржан је био замјеник предсједника Анкетног одбора из СНСД-а, док су остали чланови из опозиционих странака подржали закључке.

О извјештају и закључцима треба да се изјасне посланици.

Након сједнице колегијума, предсједник парламента Недељко Чубриловић је рекао данас да његова странка није заузимала став о овом питању, а његов лични став је да има и прихватљивих и неприхватљивих закључака.

Најавио је да би на наредној сједници требао бити разматран приједлог закона о амнестији, о заштити жртава ратне тортуре, о посебном поступку експропријације ради изградње Коридора пет Ц кроз РС и дионице аутопута Бањалука-Добој те између осталог о легализацији бесправно изграђених објеката.

Чубриловић је додао да је на предложеном дневном реду 29 тачака, уз могућност да се тај број и повећа, до почетка засједања.

Није искључено да СНСД за ову сједницу предложи и разматрање приједлога закона о јавности рада непрофитних организација.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар