Вијести Скупштина РС

Посланик Таминџија питао Станивуковића: Знају ли ти родитељи да си геј?

СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА СЕ ИЗЈАСНИЛА ДА ПОВРЕДЕ ПОСЛОВНИКА НИЈЕ БИЛО

Илија Таминџија

Клуб ПДП-а у Народној скупштини РС затражио је да се са сједнице удаљи Илија Таминџија, посланик клуба СНСД-а, након што је у току скупштинске расправе питао ПДП-овог посланика Драшка Станивуковића у сали „да ли његови родитељи знају да је геј“.

Сједница Народне скупштине је након тога прекинута на пола сата.

Посланици ПДП-а су у паузи у холу одржали конференцију за новинаре и тражили санкције за Таминџију.

Посланици су се након тога изјашњавали о повреди Пословника, и већином је изгласано да Пословник није повријеђен.

Посланик ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је Таминџија на сједницама раније изнио увреде и на њен рачун, додавши да ће тражити да се о томе изјасни и Етички одбор парламента.

„Изношењем увреда вријеђа се лични интегритет посланика и ако се овако настави имаћемо сталне прекиде сједница. Желимо да сачувамо дигнитет Народне скупштине и свих посланика“, рекла је Тривићева и додала да је Таминџија износио увреде и на рачун посланика те странке Љубише Крунића.

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је да су од опозиције и ПДП-а раније такође изношене увреде и тешке ријечи на рачун Илије Таминџије, али да није било позивања на кршење пословника, како то ради сада ПДП.

Таминџија је прошле седмице на сједници Народне скупштине РС рекао да је посланик ПДП-а Јелена Тривић заљубљена у партијског колегу Станивуковића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар