Скупштина РС

Рок за откуп станова помјерен са 30. јуна ове на 30. јун 2020. године

НАРОДНА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА РС - УВЕЋАН ЗА 87 МИЛИОНА КМ
  • Усвојила и одлуку о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину, којом је максимални износ дугорочног задуживања Српске за ову годину подигла са 477.000.000 КМ до 540.126.000 КМ

НАРОДНА скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку ребаланс буџета Српске за ову годину, који је за 87 милиона КМ виши од усвојеног и претежно је усмјерен на инвестиције.

Буџет без ребаланса износио је 3,3 милијарде КМ.

Посланици опозиције гласали су против ребаланса буџета.

Посланици су по хитној процедури усвојили и Закон о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за ову годину, који обезбјеђује извршење ребаланса буџета.

Народна скупштина усвојила је одлуку о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину, којом се врши измјена максималног износа дугорочног задуживања Српске за ову годину са 477.000.000 КМ на износ до 540.126.000 КМ.

Усвојен је Закон о измјени Изборног закона Републике Српске по хитном поступку, ради усклађивања са законима о градовима Бијељина, Приједор, Требиње, Добој и Зворник којима су те локалне заједнице стекле статус града.

По хитном поступку усвојен је Закон о измјени Закона о приватизацији државних станова, којим је предвиђено да рок за закључивање уговора о откупу станова буде помјерен са 30. јуна ове на 30. јун 2020. године.

Прихваћена је информација о спроведеној процедури јавне набавке путем конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.

Народна скупштина именовала је Етички одбор, чији ће предсједник бити Душица Шолаја из СНСД-а.

Именовано је и радно тијело за надзор над прикупљањем и расподјелом средстава Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, а предсједник тог тијела биће Желимир Нешковић из СДС-а.

Након гласања, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 27. посебне сједнице.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар