Скупштина РС

Скуп „За Републику Српску“: Српска и њене институције су светиња коју нико не смије да такне

ДАТА ПОДРШКА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, МИЛОРАДУ ДОДИКУ, МИНИСТРУ ЛУКАЧУ И ВЛАСТИ РС
  • Прослављени командант Друге крајишке бригаде Милорад САВИЋ рекао је да треба пружити подршку институцијама РС, које су и биле ратни циљ
  • Цвијо ПОПОВИЋ, пуковник 22 бригаде: „Успјели смо да створимо своју Републику са свим елементима државности, на шта сам посебно поносан. Немојте да будемо наивни да смо то лако остварили, оружани сукоб је завршен давно, а рат се води и дан-данас
  • Бранислав ОКУКА, предсједник удружења „Част отаџбине“: „Српска јеживотни резултат генерација које су је створиле. Створена против жеље скоро читавог свијета. Тражимо поштовање за сву проливену крв

ДВА јавна скупа организована су у Бањалуци поводом догађања на посљедњој сједници Народне скупштине, на којој се расправљало о Програму реформи БиХ и НАТО.

Скуп подршке институцијама Српске – под називом „Зе Републику Српску“ – организовало је више удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата.

Присуствовали су му српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, лидер СП-а Петар Ђокић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, лидер НДП-а Драган Чавић те чланови странака које чине владајућу коалицију, представници невладиних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата…

Према незваничним информацијама из полиције, скупу је присуствовало неколико хиљада грађана.

Прослављени командант Друге крајишке бригаде Милорад Савић рекао је да треба пружити подршку институцијама РС, које су и биле ратни циљ.

Цвијо Поповић, пуковник 22 бригаде, рекао је да они, ратни команданти, морају пробијати лед.

– Успјели смо да створимо своју Републику са свим елементима државности, на шта сам посебно поносан. Немојте да будемо наивни да смо то лако остварили, оружани сукоб је завршен давно, а рат се води и дан-данас – рекао је Поповић.

Бранислав Окука, предсједник удружења „Част отаџбине“ рекао је да је Српска животни резултат генерација које су је створиле.

– Српска је створена против жеље скоро читавог свијета – рекао је Окука и додао да траже поштовање за сву проливену крв.

Војска Републике Српске створила је Републику Српску и њене институције у крвавом рату у коме је животе дало више од 30.000 најбољих синова и зато и Република Српска и њене институције морају да буду сачуване и одбрањене од оних који их интензивно нападају, поручили су и остали представници борачких организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата вечерас у Бањалуци.

Они су навели да је оружани сукоб на простору БиХ престао, али да траје друга врста сукоба која креће из ФБиХ и Хрватске, а подржана је дијелом међународне заједнице и, нажалост, појединцима из српског корпуса.

„То морамо сви да знамо и стога морамо да бранимо наше институције, а једна од најзначајнијих је Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Наш министар Драган Лукач је херој који је крвљу бранио Републику Српску и зато га не дамо, као ни наше институције“, поручили су српски ратни ветерани.

Они су истакли да је Република Српска светиња коју нико не смије да такне.

„Дошао сам да дам подршку власти након свих ових дешавања у Народној скупштини РС. Инцидент се није требао десити, опозиција је прекршила правила“, рекао је Никола Јакшић из Бањалуке.

„Дошао сам из Приједора да пружим подршку институцијама РС због тога што појединци хоће да сруше РС“, рекао је Мићо Шормаз, борац прве катргорије, инвалид 70 одсто.

Учесници скупа носили су заставе Републике Српске и Србије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар