Вијести Скупштина РС

Тривић: Укупан дуг Републике Српске је скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди

ОДБИЛА ДА КОМЕНТАРИШЕ „ИНФОРМАЦИЈЕ“ ДА ЋЕ ПОСТАТИ ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ ПДП

ЈЕЛЕНА Тривић, посланик ПДП-а у Народној скупштини РС, тврди да је укупан дуг Републике Српске скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди.

Тривићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци, на којој је говорила о актуелној економској ситуацији, рекла да „власт у Српској не укључује дуг здравственог система који прелази милијарду КМ“.

„Укупно дуговање јавних здравствених установа у 2015. години износило је 513 милиона КМ, а са 31. мартом ове године износи 631 милион КМ. Када укључимо дуговања Фонда здравственог осигурања то значи да здравствени систем има дуг који прелази милијарду КМ“, навела је Тривићева.

Говорећи о страним инвестицијама, Тривићева је рекла да је њихов просјечни прилив у у протекле четири године око 120 милиона КМ, што је, како је оцијенила, на нивоу статистичке грешке.

Када је ријеч о запосленима у Српској, Тривићева каже да се наводи да је запослено 269.000 радника, а да подаци Пореске управе указују да је тај број у марту био 251.252 радника, од чега за 37.000 нису уплаћени доприноси за здравствено осигурање.

Она сматра да „власт мора да рјешава ове проблеме, а не да се бави општим политичким темама од којих нико нема користи“.

Одговарајући на питање да ли је тачно да ће Перица Бундало бити смијењен са мјеста шефа посланика и да ће она заузети његово мјесто, Тривићева је рекла да то прије Главног одбора ПДП-а неће коментарисати.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар