Vijesti Skupština RS

Trivić: Ukupan dug Republike Srpske je skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi

ODBILA DA KOMENTARIŠE „INFORMACIJE“ DA ĆE POSTATI ŠEF POSLANIČKE GRUPE PDP

JELENA Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, tvrdi da je ukupan dug Republike Srpske skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi.

Trivićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci, na kojoj je govorila o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, rekla da „vlast u Srpskoj ne uključuje dug zdravstvenog sistema koji prelazi milijardu KM“.

„Ukupno dugovanje javnih zdravstvenih ustanova u 2015. godini iznosilo je 513 miliona KM, a sa 31. martom ove godine iznosi 631 milion KM. Kada uključimo dugovanja Fonda zdravstvenog osiguranja to znači da zdravstveni sistem ima dug koji prelazi milijardu KM“, navela je Trivićeva.

Govoreći o stranim investicijama, Trivićeva je rekla da je njihov prosječni priliv u u protekle četiri godine oko 120 miliona KM, što je, kako je ocijenila, na nivou statističke greške.

Kada je riječ o zaposlenima u Srpskoj, Trivićeva kaže da se navodi da je zaposleno 269.000 radnika, a da podaci Poreske uprave ukazuju da je taj broj u martu bio 251.252 radnika, od čega za 37.000 nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Ona smatra da „vlast mora da rješava ove probleme, a ne da se bavi opštim političkim temama od kojih niko nema koristi“.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da će Perica Bundalo biti smijenjen sa mjesta šefa poslanika i da će ona zauzeti njegovo mjesto, Trivićeva je rekla da to prije Glavnog odbora PDP-a neće komentarisati.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar