Странке

Бјелица: Морамо релаксирати односе владајућих и опозиционих партија у РС

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СДС: „ПРЕГОВОРИ НЕ ЗНАЧЕ ПРОДАЈУ, САРАДЊА НЕ ЗНАЧИ ИЗДАЈУ“
  • Милован БЈЕЛИЦА: „Не треба подизати тензије и призивати неки нови „Пети октобар“, као што је неукусно називати СДС терористима. Треба сачекати резултате које ће објавити Централна изборна комисија и на органима странке заузети ставове“

МИЛОВАН Бјелица, потпредсједник СДС изјавио је да треба разговарати са свима и о свему, нарочито када је ријеч о заштити Републике Српске и очувању Дејтонског мировног споразума, као и да Република Српска и њене институције морају бити на првом мјесту.

„Сарадња не значи издају, нити преговори значе продају“, написао је Бјелица на свом блогу.

Он је подсјетио да је са 32 године, у предвечерје рата, ушао у свијет политике, постао предсједник Општинског одбора СДС-а у Сокоцу, и кроз године проведене у политици прошао и доживио много личног и професионалног добра и зла, те да не треба занемаривати искуство и да „за све постоји вријеме“.

Бјелица је у том погледу оцијенио да је потребно релаксирати односе владајућих и опозиционих партија у Српској.

„Не треба подизати тензије и призивати неки нови „Пети октобар“, као што је неукусно називати СДС терористима. Треба сачекати резултате које ће објавити Централна изборна комисија и на органима странке заузети ставове“, написао је Бјелица.

Бјелица је поручио и да сви заједно морају учинити институције бољим, снажнијим и праведнијим, а да ће грађански активизам, уз активности политичких партија, то и да донесе уколико остане имун на „разне душебрижнике и организације из земље и свијета које у томе виде своју корист, а тај активизам користе као оруђе“.

„Таква злоупотреба може да створи дестабилизацију и агонију, што није добро ни за кога у Српској“, навео је Бјелица.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар