Главно Странке

Додик: Бошњаци ће у Сребреници имати једног кандидата, приоритет је да и Срби имају једног

НАГЛАСИО ДА КОАЛИЦИЈА ОКО СНСД ПОНОВО ПРЕДЛАЖЕ МЛАДЕНА ГРУЈИЧИЋА
  • Милорад ДОДИК: Грујичић је, као начелник општине Сребреница у претходне четири године, урадио квалитетан посао и зато је на предстојећим локалним изборима добар кандидат за начелника. СДС и неки појединци већ изнијели су друге кандидатуре, што компликује ситуацију

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да вјерује да ће Савјет министара сутра именовати дио кадрова из Републике Српске, односно лица која су прошла конкурсну процедуру за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и Регулаторне агенције за комуникације БиХ.  

„Вјерујем да ће се почети рјешавати и питање именовања замјеника директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и директора затвора у Источном Сарајеву“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након састанка руководства СНСД-а.

Састанку су присуствовали потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, генерални секретар странке Лука Петровић и други чланови ужег руководства ове политичке партије.

Сребреница – један од политичких приоритета

Додик је рекао да Младена Грујичића, кандидата ове политичке партије на предстојећим локалним изборима за начелника општине Сребреница, подржавају све политичке партије које су на нивоу Републике Српске у коалицији са СНСД-ом и да је ова општина један од политичких приоритета.

„Циљ нам је да имамо једног кандидата за начелника општине Сребреница, иако је очегледно да су СДС и неки појединци већ изнијели кандидатуре, што компликује ситуацију“, рекао је Додик новинарима након састанка са представницима Општинског одбора СНСД-а Сребреница.

Он је истакао да је Грујичић, као начелник општине Сребреница у претходне четири године, урадио квалитетан посао на развоју ове локалне заједнице и да је зато на предстојећим локалним изборима добар кандидат за начелника.

„У том погеду треба обавити разговоре са свим партнерима, а не само коалиционим. Свјесни смо да је због укупне поларизације у Сребреници веома важно да сви српски гласови буду окупљени око заједничког кандидата, као што је урадила бошњачка страна“, нагласио је лидер СНСД-а.

Према његовим ријечима, у наредна три дана биће обављени разговори на локалном нивоу.

„Изненађујуће је да је СДС, који је био на консултацијама код предсједника Републике Српске на коме је договорено да у наредних седам дана обавимо састанке на локалном нивоу да би прецизирали како ћемо се заједнички кретати у изборној процедури у Сребреници, мимо овога предочио свог кандидата. Без обзира на то, учинићемо све што је могуће да обезбиједимо побједу нашег кандидата“, истакао је Додик.

Говорећи о састанку са лидером ДЕМОС-а Недељком Чубриловићем и представницима општинских одбора СНСД-а и ДЕМОС-а из Шамца, Додик је нагласио да ће кандидат за начелника те општине бити предсједник Општинског одбора СНСД-а Ведран Ђурђевић.

„ДЕМОС подржава ову кандидатуру, као и низ осталих политичких партија. Наредних дана ће се окупити политичке партије из коалиције које ће подржати нашег кандидата“, навео је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар