Странке

Додик: Иванићу није могло помоћи ни 100 америчких и британских амбасада

ПРОГЛАСИО СВОЈУ ПОБЈЕДУ ЈЕР ВЕЋ ИМА 330.000 ГЛАСОВА, А КАНДИДАТ СзП 260.000
  • „Одбацићемо сваку врсту наметања, а све оно што је наметнуто ставићемо на дневни ред за нове договоре. Не занима ме ко су други чланови Предсједништва БиХ, ја не калкулишем са тим него ми је важна воља народа који ми је дао подршку. Приоритет ће ми бити положај Републике Српске и српског народа. Одбацићу било какву политику мијешања странаца у односе у БиХ”
  • Нагласио да је већ разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем који му је честитао побједу и додао: „Вучић је са великом радошћу примио вијест о резултатима за српског члана Предсједништва БиХ имајући у виду атаке Иванића на Србију у вези са мијешањем у изборни процес, а њему нису помогли ни Енглези који су дошли да му праве кампању

МИЛОРАД Додик – кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ -прогласио је побједу, нагласивши да је његова предност од 70.500 гласова у односу на Младена Иванића недостижна.

Прецизирао је да је на 85 одсто обрађених бирачких мјеста добио 56 одсто гласова или 330.000, а Иванић 44 одсто или 260.000.

„Извојевали смо побједу у многим општинама и захваљујем свима који су гласали за нас, као и нашим коалиционим партнерима који су нас подржали. За члана Предсједништва БиХ не може им помоћи ни 100 америчких и британских амбасада”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Изборној штабу СНСД-а у Бањалуци.

Додик је истакао да су Иванића бирачи у Републици Српској казнили за калкулантску политику, додоворавање Западу а, прије свега, старој америчкој администрацији и британској Амбасади.

Он је нагласио да ће се као српски члан Предсједништва БиХ залагати за позицију Републике Српске као број један у БиХ.

„Одбацићемо сваку врсту наметања, а све оно што је наметнуто ставићемо на дневни ред за нове договоре. Не занима ме ко су други чланови Предсједништва БиХ, ја не калкулишем са тим него ми је важна воља народа који ми је дао подршку. Приоритет ће ми бити положај Републике Српске и српског народа. Одбацићу било какву политику мијешања странаца у односе у БиХ”, истакао је Додик.

Он је нагласио да кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић са 40 одсто обрађених бирачких мјеста има 125.000 гласова или 54,1 одсто, а Вукота Говедарица 105.000 или 45,8 одсто, те да се очекује разлика 50.000 гласова предности за Цвијановићеву.

Додик је додао да Цвијановићева води убједљиво у Рибнику, Лакташима, Градишци, Требињу…, али да ће, ипак, сачекати са проглашењем побједника.

Додик је рекао да је СНСД водио позитивну кампању и да је ово важна побједа за СНСД а, прије свега, за Републику Српску.

„Ово је осма побједа СНСД у низу. Честитам и опозицији која је без обзира на разне злоупотребе успјела да остане у политичкој борби, али моје питање њима је колико пута их требамо побиједити да се уморе”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је већ разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем који му је честитао побједу.

„Вучић је са великом радошћу примио вијест о резултатима за српског члана Предсједништва БиХ имајући у виду атаке Иванића на Србију у вези са мијешањем у изборни процес, а њему нису помогли ни Енглези који су дошли да му праве кампању”, истакао је Додик.

Он је најавио да ће први састанак као српског члана Предсједништва БиХ можда прије бити са Вучићем него са колегама из Предсједништва БиХ.

„У сваком случају, моја девиза ће бити ‘Република Српска прије свега'“, закључио је Додик.

http://www.glassrpske.com/novosti/izbori/Dodik-proglasio-pobjedu/271049.html

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар