Странке

Додик на конгресу СПС: Срби нису у БиХ зато што то желе већ зато што морају

ВУЧИЋУ ПРЕНИО ДА БОШЊАЦИ ОПСТРУИШУ ИЗБОР ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ САВЈЕТА МИНИСТАРА БиХ
  • Милорад Додик нагласио да је Србија жртвовала своју стабилност због Републике Српске и битно утицала да буде формирана, што јој Српска сада враћа љубављу: „Грађани Републике Српске понекад воле Србију више него њени грађани“
  • Лидер СНСД истакао да Српска само жели мир и стабилност и да не тражи ништа осим онога што јој је дао Дејтонски споразум коме је битно допринијела Србија

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик није оптимиста да би ускоро могло да дође до формирања институција БиХ, укључујући предсједавајућег Савјета министара, на основу изборних резултата.

„То зависи од Сарајева, а у Сарајеву постоји опструкција Бошњака“, рекао је Додик.

„Република Српска је спремна да се конституишу органи БиХ. У Сарајеву од стране Бошњака постоји опструкција“, казао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем одговарајући на питање када се очекује да ће бити изабран предсједавајући Савјета министара.

Додик је навео и да из ЕУ стижу препоруке да се органи власти што пре формирају, али да се у Сарајеву стално „ради на ситно“ и говори „полако“.

Он је оцијенио и да Федерација БиХ нема шансе да у наредних три до четири месеца формира своју структуру власти, и изразио бојазан да би се то могло пренијети и на власт на новоу БиХ.

Напомиње и да не види шта би, у том случају, могла бити његова улога у Предсједништву.

Додик је у својству предсједника СНСД присуствовао Десетом конгресу СПС у Београду и истакао да распад бивше Југославије није био праведан за српски народ и да су Срби у БиХ не зато што желе, него што морају.

Додик је напоменуо да је Република Српска захвална Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу за подршку коју дају када је најпотребнија, али је указао да је Српска годинама девастирана активностима високог представника и да је у сталној борби да се сачува.

Према његовим ријечима, Српска само жели мир и стабилност и не тражи ништа осим онога што јој је дао Дејтонски споразум коме је битно допринијела Србија.

Додик је нагласио да је Србија жртвовала своју стабилност због Републике Српске и битно утицала да буде формирана, што јој Српска сада враћа љубављу.

Он је оцијенио да грађани Републике Српске понекад воле Србију више него њени грађани.

Додик је током обраћања званицама на конгресу социјалиста рекао да му је част бити ту, те им је пожелио успјех.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар