Glavno Stranke

Dodik: Nema povlačenja iz Savjeta ministara, nećemo dati priliku Šaroviću i ostalima da izdaju RS

ADILU OSMANOVIĆU PORUČIO: SAMO VI RADITE SVOJE, A MI ĆEMO SVOJE
  • „OHR i Ustavni sud BiH su dio paketa protiv Republike Srpske s ciljem njene degradacije. To je višegodišnja podmukla aktivnost usmjerena prema Republici Srpskoj s ciljem da se uruše njene dejtonske pozicije“
  • Izvršni komitet SNSD-a odbio mogućnost da Oružane snage BiH budu angažovane na granici prema Srbiji i Crnoj Gori jer to ne bi doprinijelo rješavanju krize

MILORAD Dodik, predsjednik SNSD, poručio je da se SNSD neće povući iz Savjeta ministara, te ocijenio da je neozbiljan takav prijedlog potpredsjednika SDA Adila Osmanovića.

„Treba da prepustimo (lideru SDS-a Mirku) Šaroviću i ostalima da nastave da izdaju interese Republike Srpske? Je l’ to on želi?“, upitao je Dodik.

Dodik je naglasio da SNSD ima jasnu politiku i da podržava stavove i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

„U tom pogledu, kao što oni sprovode svoje, mi ćemo nastaviti da sprovodimo naše jasno utvrđene politike“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Potpredsjednik SDA Adil Osmanović pozvao je SNSD da se povuče iz Savjeta ministara ukoliko nije u stanju da se nosi sa izazovima bez blokada.

„Ustavni sud BiH i OHR – dio paketa protiv Republike Srpske“

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su OHR i Ustavni sud BiH dio paketa protiv Republike Srpske s ciljem njene degradacije.

„To je višegodišnja podmukla aktivnost usmjerena prema Republici Srpskoj s ciljem da se uruše njene dejtonske pozicije. Situacija u BiH ostaje složena jer njenom dešavanju doprinosi i međunarodna zajednica koja podržava bošnjačka opredjeljenja i ne dozvoljava odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci.

On je naglasio da je na sjednici razgovarano o migrantskoj krizi te da je Izvršni komitet SNSD-a odbio mogućnost da Oružane snage BiH budu angažovane na granici prema Srbiji i Crnoj Gori jer to ne bi doprinijelo rješavanju krize.

„Podržavamo opredjeljenje da nema pravljenja centara za migrante u Srpskoj i ostaćemo dosljedni u primjeni ranije utvrđene politike“, istakao je Dodik.

Govoreći o pojavi korana virusa u Srpskoj, lider SNSD je rekao da Izvršni komitet podržava mjere koje su preduzele zdravstvene ustanove u Republici srpskoj s ciljem hitnog reagovanja.

Dodik je rekao da je podržana i inicijativu Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje novog poslovnika o radu parlamenta kako bi bilo više reda u radu Narodne skupštine, spriječene zloupotrebe i vraćen dignitet toj zakonodavnoj instituciji.

Predsjednik SNSD-a je naglasio da u narednih tri do pet dana očekuju izjašnjenje predsjednika Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Miće Mićića u vezi sa postignutim sporazumom o zajedničkom đelovanju u Bijeljini.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar