Странке

Додик: Одбацујемо и саму могућност да се условљавањем дође до новог Савјета министара БиХ

СНСД СПРЕМА ПОЛИТИЧКИ ОКВИР ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ
  • Извршни комитет СНСД одлучио да се изврше припреме како би се од 1. јануара 2020. године стимулисало различитим мјерама Владе повећање плата сходно реалним могућностима

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да су на данашњем састанку Извршног одбора странке усвојени закључци са Главног одбора СНСД, који ће бити достављени општинским одборима и коалиционом партнерима како би били припремљени за посебну сједницу парламента Српске.

Додик је рекао да је Извршни комитет странке данас одлучио да се изврше припреме како би се од 1. јануара 2020. године стимулисало различитим мјерама Владе повећање плата сходно реалним могућностима.

Договорили смо се једна наша посебна радна група већ за идућу седмицу припреми политички оквир за политику плата у Републици Српској”, рекао је Додик.

Он је, након сједнице Извршног комитета СНСД-а рекао новинарима, да у странци сматрају да плате у Српској треба да буду повећане, али рационално.

Додик је потврдио да је Извршни комитет СНСД-а одлучио да подржи Владу да се у овој и идућој години уђе у реконструкцију свих магистралних путева у Српској за шта треба обезбиједити одређена средства на бази реалних прилива које има Дирекција за путеве.

Обезбиједиће се да се путеви реконструишу са неким врстама одгођеног плаћања из реалних извора који постоје у самој Дирекцији за путеве”, рекао је Додик.

Додик је истакао да је Извршни комитет закључио да је неопходно приступити формирању Савјета министара без условљавања.

Ми смо од почетка били за брзо формирање власти, ово су биле опструкције које су ишле за тим да се смањи ауторитет и значај органа на нивоу БиХ. Комитет сматра да је неопходно приступити формирању органа власти на нивоу БиХ, прије свега Савјета министара без икаквих условљавања којих нема сам СНСД, па одбацује било какве могућности да се условљавањем обезбиједи сам избор Савјета министара БиХ”, поручио је Додик.

Он је навео да је Извршни комитет данас потврдио све досадашње политике у вези са кандидатима и политике које намјеравају водити.

Састанку Извршног комитета СНСД-а су, осим Додик, присуствовали потпредсједници странке Жељка Цвијановић и Игор Радојичић, генерални секретар Лука Петровић, предсједник Политичког савјета Славко Митровић, предсједник Актива жена Нада Тешановић и предсједник Младих СНСД-а Денис Шулић.

Међу присутним били су и члан Главног одбора СНСД-а Зоран Тегелтија, као и чланови СНСД Зора Видовић, Игор Жунић и Синиша Каран.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар