Stranke

Dodik: Odbacujemo i samu mogućnost da se uslovljavanjem dođe do novog Savjeta ministara BiH

SNSD SPREMA POLITIČKI OKVIR ZA POVEĆANJE PLATA U REPUBLICI SRPSKOJ
  • Izvršni komitet SNSD odlučio da se izvrše pripreme kako bi se od 1. januara 2020. godine stimulisalo različitim mjerama Vlade povećanje plata shodno realnim mogućnostima

MILORAD Dodik, lider SNSD, rekao je da su na današnjem sastanku Izvršnog odbora stranke usvojeni zaključci sa Glavnog odbora SNSD, koji će biti dostavljeni opštinskim odborima i koalicionom partnerima kako bi bili pripremljeni za posebnu sjednicu parlamenta Srpske.

Dodik je rekao da je Izvršni komitet stranke danas odlučio da se izvrše pripreme kako bi se od 1. januara 2020. godine stimulisalo različitim mjerama Vlade povećanje plata shodno realnim mogućnostima.

Dogovorili smo se jedna naša posebna radna grupa već za iduću sedmicu pripremi politički okvir za politiku plata u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

On je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao novinarima, da u stranci smatraju da plate u Srpskoj treba da budu povećane, ali racionalno.

Dodik je potvrdio da je Izvršni komitet SNSD-a odlučio da podrži Vladu da se u ovoj i idućoj godini uđe u rekonstrukciju svih magistralnih puteva u Srpskoj za šta treba obezbijediti određena sredstva na bazi realnih priliva koje ima Direkcija za puteve.

Obezbijediće se da se putevi rekonstruišu sa nekim vrstama odgođenog plaćanja iz realnih izvora koji postoje u samoj Direkciji za puteve”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Izvršni komitet zaključio da je neophodno pristupiti formiranju Savjeta ministara bez uslovljavanja.

Mi smo od početka bili za brzo formiranje vlasti, ovo su bile opstrukcije koje su išle za tim da se smanji autoritet i značaj organa na nivou BiH. Komitet smatra da je neophodno pristupiti formiranju organa vlasti na nivou BiH, prije svega Savjeta ministara bez ikakvih uslovljavanja kojih nema sam SNSD, pa odbacuje bilo kakve mogućnosti da se uslovljavanjem obezbijedi sam izbor Savjeta ministara BiH”, poručio je Dodik.

On je naveo da je Izvršni komitet danas potvrdio sve dosadašnje politike u vezi sa kandidatima i politike koje namjeravaju voditi.

Sastanku Izvršnog komiteta SNSD-a su, osim Dodik, prisustvovali potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.

Među prisutnim bili su i član Glavnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija, kao i članovi SNSD Zora Vidović, Igor Žunić i Siniša Karan.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar