Странке

Додик: Размотрићемо све што су високи представници мијењали у Дејтонском споразуму

НАЈАВИО `ТРАМПУ ` СА ХДЗ КОЈА ТРЕБА ДА ОМОГУЋИ ДА СРБИ ДОБИЈУ МЈЕСТО У ВЛАДИ ФБиХ
  • „Идеја је да ХДЗ уступимо једно мјесто у Влади Српске, као што смо то урадили раније, а да добијемо једно мјесто за Србе у федералној влади“

ПРЕДСЈЕДНИК СНСД-а Милорад Додик поручио је вечерас у Костајници да поново мора да буде размотрено то што су високи представници мијењали у Дејтонском споразуму и Уставу, те истакао да је кључан статус Републике Српске и оно што је написано у та два документа.

„Наша политика није антиуставна и антидејтонска, она је за њихово спровођење“, рекао је на централној трибини СНСД-а у Костајници Додик, који је и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима.

Он је нагласио да је политика СНСД-а заштита српских националних и државних интереса.

„Сама уставна позиција члана Предсједништва из Републике Српске каже да је он српски члан Предсједништва и немам намјеру да будем ишта више осим тога“, рекао је Додик.

Додик је рекао и да је веома важно и да се Срби у Федерацији БиХ окупе, подсјећајући да је СНСД-а тамо присутан већ 20 година.

„У организационом смислу смо се опредјељивали да окупимо све Србе, свјесни чињенице да би било веома важно да имамо у кантонима и у парламенту ФБиХ, наше представнике. Ми ћемо инсистирати и раније смо то учинили да са неким политичким партнерима, као што је ХДЗ, да њему уступимо једно мјесто у Влади Српске, као што смо то урадили раније, а да добијемо једно мјесто за Србе у федералној влади“, рекао је он.

Додик је појаснио да је то једно мјесто у прошлости омогућило потпуну рехабилитацију Дрвара и других општина у којима има Срба. „Зато је веома важно да се сада Срби без оклијевања окупе и гласају за српску листу предвођену СНСД-ом“, рекао је Додик.

Додик је додао да вјерује у Републику Српску, њен народ и добар живот на овим просторима.

Он је на централној трибини СНСД-а у бањалучком насељу Лазарево поново говорио о Србима у ФБиХ:

„СНСД је дуго година тамо учествовао у власти у појединим општинама и вршио власт у Дрвару, Грахову, па и Гламочу. Овај пут смо одлучили да заједно направимо листу, коју окупља СНСД, да би Срби били представљени у федералном Парламенту и на нивоу кантона“, навео је Додик.

Додик: Комшић губитник који покушава да се врати на сцену

КАНДИДАТ СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске на општим изборима Милорад Додик рекао је да је предсједник Демократског фронта Жељко Комшић „губитник који покушава да се врати на сцену“.

Реагујући на Комшићеву изјаву да би морао да одустане од кандидатуре за Предсједништво БиХ јер је на америчкој црној листи Додик каже да га је предложио СНСД као предсједника Републике и да све анкете говоре да је апсолутни побједник, као и Жељка Цвијановић, која је кандидат за предсједника Српске.

„То што се то не свиђа Комшићу је његов проблем. Он нека се бави својим народом. Он би сад држао предавање. Човјек који има `Златног љиљана` говори шта је Србима добро“, нагласио је Додик.

Додик је истакао да је Комшић издао хрватске националне интересе и да би за хрватски народ било боље да никада није имао таквог представника, преноси РТРС.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар