Странке

Додик реизабран за предсједника СНСД и упозорио: Чланства БиХ у НАТО неће бити

„НАДАМ СЕ ДА СЕ ПАЛМЕР УВЈЕРИО ДА ЈЕ БАЊАЛУКА НОРМАЛАН ГРАД И ДА СРБИ НИСУ РЕМЕТИЛАЧКИ ФАКТОР“
  • БиХ се мора вратити изворном Дејтону, а не да се овдје мрцваримо. Остајемо привржени конституисању органа на нивоу БиХ, сарадњи са коалиционим партнерима, стабилности, миру, регионалној сарадњи, те нашим политикама и не прихватамо уцјене, притиске и било какве штетне одлуке
  • Разумијем зашто Бошњаци и Хрвати желе у НАТО, јер су чланови овог савеза Турска и Хрватска. Међутим, зашто они не желе да схвате да ми нећемо, него покушавају да зауставе политички и институционални живот у БиХ, јер мисле да ће бити чланства. Неће га бити и то су могли да виде до сада

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је данас у Лакташима да је политика странке коју предводи заснована на стабилизацији, јачању и развоју Републике Српске, а да је главни циљ очување мира.

„СНСД је опредијељен за политику ширења савеза за Републику Српску и данас смо за ово добили подршку. Све наше активности биће у складу са циљевима који су познати“, рекао је новинарима Додик, након што је на Сабору СНСД-а реизабран за предсједника странке.

Он је истакао да су га за предсједника једногласно кандидовали сви одбори СНСД-а.

„СНСД у континуитету побјеђује на општим и локалним изборима. Наши појединачни кандидати су, такође, побиједили на изборима, што довољно говори о снази партије“, додао је Додик.

Он је нагласио да је на Сабору изабран и Главни одбор странке који ће чинити 499 чланова.

„Изабрали смо и Статутарну комисију и Надзорни одбор странке, што је веома важно. Потпредсједници партије биће бирани на сједници Главног одбора која би требало да буде одржана у наредних мјесец дана“, објаснио је Додик.

Он је навео да СНСД жели континуитет побједа на свим нивоима у изборним циклусима који слиједе, за шта има озбиљну структуру и организацију.

„БиХ се мора вратити изворном Дејтону, а не да се овдје мрцваримо. Остајемо привржени конституисању органа на нивоу БиХ, сарадњи са коалиционим партнерима, стабилности, миру, регионалној сарадњи, те нашим политикама и не прихватамо уцјене, притиске и било какве штетне одлуке“, закључио је Додик.

Палмер добродошао у Бањалуку, нисмо реметилачки фактор

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Лакташима да је замјеник помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метју Палмер добродошао у Бањалуку.

Надам се да је могао да спозна да је ријеч о нормалном граду, људима и институцијама, те да нисмо реметилачки фактор, што је у перцепцији неких са стране“, рекао је Додик новинарима.

Коментаришући изјаву функционера ХДЗ-а БиХ Николе Ловриновића да Бошњаци форсирају причу да је Акциони план за чланство /МАП/ услов за формирање власти на нивоу БиХ и да за ХДЗ то није услов, Додик је рекао да то није ништа ново.

„Измишљена је прича о МАП-у, јер Бошњаци желе да сачувају постојећи Савјет министара који не функционише. Легитимни представници Републике Српске сада нису у Сарајеву, и ако ово није легитимно, онда није легитимна ни БиХ“, поновио је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Према његовим ријечима, ХДЗ је у праву када говори о МАП-у.

„Разумијем зашто Бошњаци и Хрвати желе у НАТО, јер су чланови овог савеза Турска и Хрватска. Међутим, зашто они не желе да схвате да ми нећемо, него покушавају да зауставе политички и институционални живот у БиХ, јер мисле да ће бити чланства. Неће га бити и то су могли да виде до сада“, рекао је Додик.

Он је нагласио да су ситуацију у БиХ могли промијенити нови органи власти.

„Покушали су активирањем парламента БиХ да покажу како функционишу ствари, али ни то не иде. БиХ нема енергију да ова питања ријеши, нажалост, али ми смо ту да допринесемо формирању органа БиХ“, закључио је Додик.

(Срна)

 

Нова зграда Скупштине, нови стадион, нова концертна дворана…

ПРИЛИКОМ свечаног отварања новог моста на локацији некадашњег „Зеленог моста“, Милорад Додик је рекао да ће Бањалука наставити да се гради, а један од будућих пројеката је и изградња нове зграде Народне скупштине РС.

„Треба да направимо нову зграду Скупштине РС која ће свима бити на понос, као што смо раније изградили зграду Владе РС која је сада незаобилазно обиљежје овог града“, рекао је Додик.

Додао је да у Бањалуци треба да се изгради и нови фудбалски стадион, нова спортска дворана, као и концертна дворана.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар