Stranke

Dodik reizabran za predsjednika SNSD i upozorio: Članstva BiH u NATO neće biti

„NADAM SE DA SE PALMER UVJERIO DA JE BANJALUKA NORMALAN GRAD I DA SRBI NISU REMETILAČKI FAKTOR“
  • BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH, saradnji sa koalicionim partnerima, stabilnosti, miru, regionalnoj saradnji, te našim politikama i ne prihvatamo ucjene, pritiske i bilo kakve štetne odluke
  • Razumijem zašto Bošnjaci i Hrvati žele u NATO, jer su članovi ovog saveza Turska i Hrvatska. Međutim, zašto oni ne žele da shvate da mi nećemo, nego pokušavaju da zaustave politički i institucionalni život u BiH, jer misle da će biti članstva. Neće ga biti i to su mogli da vide do sada

MILORAD Dodik, lider SNSD, izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira.

„SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima koji su poznati“, rekao je novinarima Dodik, nakon što je na Saboru SNSD-a reizabran za predsjednika stranke.

On je istakao da su ga za predsjednika jednoglasno kandidovali svi odbori SNSD-a.

„SNSD u kontinuitetu pobjeđuje na opštim i lokalnim izborima. Naši pojedinačni kandidati su, takođe, pobijedili na izborima, što dovoljno govori o snazi partije“, dodao je Dodik.

On je naglasio da je na Saboru izabran i Glavni odbor stranke koji će činiti 499 članova.

„Izabrali smo i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor stranke, što je veoma važno. Potpredsjednici partije biće birani na sjednici Glavnog odbora koja bi trebalo da bude održana u narednih mjesec dana“, objasnio je Dodik.

On je naveo da SNSD želi kontinuitet pobjeda na svim nivoima u izbornim ciklusima koji slijede, za šta ima ozbiljnu strukturu i organizaciju.

„BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH, saradnji sa koalicionim partnerima, stabilnosti, miru, regionalnoj saradnji, te našim politikama i ne prihvatamo ucjene, pritiske i bilo kakve štetne odluke“, zaključio je Dodik.

Palmer dobrodošao u Banjaluku, nismo remetilački faktor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer dobrodošao u Banjaluku.

Nadam se da je mogao da spozna da je riječ o normalnom gradu, ljudima i institucijama, te da nismo remetilački faktor, što je u percepciji nekih sa strane“, rekao je Dodik novinarima.

Komentarišući izjavu funkcionera HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića da Bošnjaci forsiraju priču da je Akcioni plan za članstvo /MAP/ uslov za formiranje vlasti na nivou BiH i da za HDZ to nije uslov, Dodik je rekao da to nije ništa novo.

„Izmišljena je priča o MAP-u, jer Bošnjaci žele da sačuvaju postojeći Savjet ministara koji ne funkcioniše. Legitimni predstavnici Republike Srpske sada nisu u Sarajevu, i ako ovo nije legitimno, onda nije legitimna ni BiH“, ponovio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Prema njegovim riječima, HDZ je u pravu kada govori o MAP-u.

„Razumijem zašto Bošnjaci i Hrvati žele u NATO, jer su članovi ovog saveza Turska i Hrvatska. Međutim, zašto oni ne žele da shvate da mi nećemo, nego pokušavaju da zaustave politički i institucionalni život u BiH, jer misle da će biti članstva. Neće ga biti i to su mogli da vide do sada“, rekao je Dodik.

On je naglasio da su situaciju u BiH mogli promijeniti novi organi vlasti.

„Pokušali su aktiviranjem parlamenta BiH da pokažu kako funkcionišu stvari, ali ni to ne ide. BiH nema energiju da ova pitanja riješi, nažalost, ali mi smo tu da doprinesemo formiranju organa BiH“, zaključio je Dodik.

(Srna)

 

Nova zgrada Skupštine, novi stadion, nova koncertna dvorana…

PRILIKOM svečanog otvaranja novog mosta na lokaciji nekadašnjeg „Zelenog mosta“, Milorad Dodik je rekao da će Banjaluka nastaviti da se gradi, a jedan od budućih projekata je i izgradnja nove zgrade Narodne skupštine RS.

„Treba da napravimo novu zgradu Skupštine RS koja će svima biti na ponos, kao što smo ranije izgradili zgradu Vlade RS koja je sada nezaobilazno obilježje ovog grada“, rekao je Dodik.

Dodao je da u Banjaluci treba da se izgradi i novi fudbalski stadion, nova sportska dvorana, kao i koncertna dvorana.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar