Странке

Додик: Са образом и успјесима идемо на изборе – Српска би без СНСД била у опасности

КОНВЕНЦИЈА СНСД КОЈОЈ ЈЕ ПРИСУСТВОВАО КОМПЛЕТАН ВРХ СТРАНКЕ
  • “Успјели смо – нагласио је лидер СНСД – да Српску очувамо, стабилизујемо и држимо у стању да је можемо предати млађим људима. Имамо више од 23 кандидата за начелнике и градоначелнике млађе од 40 година и око 400 оних који су млађи од 30 година
  • Идемо – додао је – на побједу на изборима у свим локалним заједницама заједно са коалиционим партнерима. Неће доћи до издаје наших националних интереса. Боримо се за наше друштво, за сваког човјека и његову слободу. С образом излазимо на изборе, ми смо ти који су урадили много у Републици”

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, поручио је да његова странка неће водити негативну кампању али да и те како има да покаже шта је урадила у претходне четири године на локалном нивоу, посебно у Бањалуци.

Он је нагласио да треба бити окупљен око Републике Српске ради њеног очувања и развоја, те да је СНСД на том плану дао огроман допринос уз помоћ коалиционих партнера.

“Успјели смо да Српску очувамо, стабилизујемо и држимо у стању да је можемо предати млађим људима. Имамо више од 23 кандидата за начелнике и градоначелнике млађе од 40 година и око 400 оних који су млађи од 30 година”, рекао је Додик на конвенцији, којој је присуствовало руководство те странке.

Он је рекао да СНСД држи Српску економски стабилном и током појаве вируса корона.

“Неће бити отпуштања и то је резултат наше политике. Идемо на побједу на изборима у свим локалним заједницама заједно са коалиционим партнерима. Неће доћи до издаје наших националних интереса. Боримо се за наше друштво, за сваког човјека и његову слободу. С образом излазимо на изборе, ми смо ти који су урадили много у Републици”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је његов животни циљ неупитна и стабилна Српска која ће пружати шансу младима, који ће о њој водити рачуна у будућности и чувати њену слободу.

Без СНСД-а Српска би била у опасности, истакао је Додик и додао да то грађани препознају, те да је важно да грађани у Бањалуци подрже кандидате СНСД-а као и широм Српске.

“Не признајем ништа осим побједе”, поручио је Додик, који је Бањалуку навео као примјер гдје су рјешили многе велике проблеме и изградили многе објекте за добробит свих грађана.

Он је захвалио свима који су до сада давали подршку СНСД-у и јачали га, јер је то, како је нагласио, велика снага.

„Вишковићу подмећу измишљени ратни злочин повезан са Сребреницом“

  • Милорад ДОДИК: „То што се намеће против Радована Вишковића је измишљотина, лаж неког свједока, који покушава да буде анониман и заштићен и то говори колико лаже. Ако је истина, нека се суочи са њим”

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик назвао је измишљотином одговорност која се намеће предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу у вези са ратним злочинима, те истакао да је премијер добар и частан човјек и Србин.

Коментаришући то што се Вишковић помиње у предмету Тужилаштва БиХ везаним за ратне злочине у Сребреници, Додик је рекао да је Вишковић борац Војске Републике Српске који сигурно није окрвавио руке нити је урадио нешто лоше.

“Када кажем да је добар Србин не мислим да априори треба да мрзи друге. Управо зато што поштује друге људе, народе и вјере, он је човјек који сигурно није окрвавио своје руке и оно што се намеће против њега је измишљотина, лаж неког свједока, који покушава да буде анониман и заштићен и то говори колико лаже. Ако је истина, нека се суочи са њим”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је истакао да је Вишковић човјек који није отишао из Републике Српске, него се бори за свој народ, часно и поштено.

Он сматра и да овим оптужбама против Вишковића сарајевски политичари покушавају пребацити лоптицу на туђи терен, јер се не могу суочити са проблемима у својим странкама.

Додик: Писао сам Трампу о ситуацији у БиХ и – опет ћу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је америчког предсједника Доналда Трампа информисао у писму о актуелној ситуацији у БиХ, јер сматра значајним да он и његови сарадници буду обавијештени о томе на који начин се у БиХ одвија ситуација.

Додик је рекао да је веома важно разумјети да у Америци постоји политика предсједника, коју је подржавао од почетка, а то је политика немијешања у унутрашње ствари других земаља.

Додик је напоменуо да тамо постоји оно што ни сам Трамп није успио да побиједи, а то је дубока држава у Америци, која је остатак претходних власти.

“У том погледу желимо да избјегнемо да будемо колатерална штета неистина или домунђавања тих разних остатака такозване `дубоке државе` и мислимо да је веома важно да Трамп и његови најближи људи буду обавијештени о томе на који начин се овдје одвија ситуација”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је више пута писао Трампу и да ће наставити да му пише, а одговор на та писма су понашање, ставови, те све мање мијешање странаца у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар