Странке

Додик: Уставни суд БиХ служи само за доношење неуставних одлука на штету Српске

УПОЗОРИО ДА ЈЕ ТА ИНСТИТУЦИЈА „МЈЕСТО НАЈВЕЋЕ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ У БиХ“
  •  Додик је поручио да Република Српска неће прихватити неуставне одлуке овог суда, без обзира на евентуалне притиске: Овакав Уставни суд не треба БиХ, а нама поготово не треба
  • Република Српска – упозорио је – не дозвољава књижење војне имовине на БиХ и да се то неће десити. У Федерацији су прихватили књижење, они могу да укњиже шта год хоће, али Република Српска то неће урадити. Нема предаје касарни и нема пута у НАТО

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да је Уставни суд БиХ мјесто највеће дестабилизације у БиХ, те да су све одлуке овог суда донесене на штету Српске и српског народа.

Он је истакао да то потврђује пролонгирање расправе о његовом захтјеву за оцјену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о застави БиХ.

Додик је поручио да Република Српска неће прихватити неуставне одлуке овог суда, без обзира на евентуалне притиске.

– Овакав Уставни суд не треба БиХ, а нама поготово не треба. Он служи само да доноси неуставне одлуке – нагласио је он.

– Нема прејудицирања чланства и за сваку евентуалну одлуку о интеграцијма у НАТО биће неопходна одлука Представничког дома и Предсједништва БиХ. Док моји људи сједе у Представничком дому и ја у Предсједништву, неће се ништа помакнути према интеграцијама – нагласио је Додик.

Он је истакао да НАТО нигдје не помиње ријеч „интеграције“, већ искључиво „партнерство“.

Додик је рекао да Република Српска не дозвољава књижење војне имовине на БиХ и да се то неће десити.

– У Федерацији су, поручио је Додик, прихватили књижење, они могу да укњиже шта год хоће, али Република Српска то неће урадити. Нема предаје касарни и нема пута у НАТО.

Додик, који је и лидер СНСД, рекао је након проширене сједнице Извршног комитета

Те странке да је разговарано о инфраструктурним пројектима – градњи ауто-путева и гасовода, те подршци привреди кроз смањење оптерећења.

Подсјетио да је Србија обећала шест милиона евра за субвенције у привреди, те да је на данашњој сједници Извршног комитета разговарано о новим изворима финансирања којим би била помогнута набавка опреме.

Додик је рекао да тема сједнице била и именовања на функције у заједничким институцијама, те да је констатовано да бошњачка страна опструише запошљавање Срба.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар