Странке

Договор о исплати валоризованих накнада за ратни период ствараоцима Српске

ДОБИЋЕ ЈЕ ПОСЛАНИЦИ ПРВОГ САЗИВА НС РС, ТРИ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА И ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ РС
  • Иницијативу потписали предсједници СНСД Милорад Додик, СДС Мирко Шаровић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДНС Ненад Нешић и СПС Горан Селак, те представници ПДП Ненад Вуковић, Уједињене Српске Милан Новитовић, НДП Александар Фулурија и Демоса Ацо Станишић

ВРШИЛАЦ дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је главна порука састанка представника парламентарних странака и Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ – јединство у тешким тренуцима, те поручио да у борби за економију, радна мјеста и нормалан живот људи треба оставити разлике по страни и договорити мјере које ће бити за добробит свих.

Нешић је након данашњег састанка на Палама рекао да ће се само приступом који у центар ставља живот људи, а не личне интересе, ублажити посљедице пандемије и показати одговорност.

Он је истакао да су они који су ризиковали животе за стварање Републике Српске најпозванији да кажу своје мишљење о кризи која предстоји, али и да први чују мишљење оних који су посветили живот њеној будућности, саопштено је из ДНС-а.

„Као што сам и упозорио прије неки дан, због короне нам предстоји најтежи период од Дејтонског споразума и морамо га дочекати спремни“, поручио је Нешић.

Странке које партиципирају у Народној скупштини Републике Српске данас су на Палама потписале Изјаву о подршци иницијативи за рјешавање питања стваралаца Републике Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.

Изјаву су потписали предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Мирко Шаровић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДНС-а Ненад Нешић и СПС-а Горан Селак, те представници ПДП-а Ненад Вуковић, Уједињене Српске Милан Новитовић, НДП-а Александар Фулурија и Демоса Ацо Станишић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар