Странке

Говедарица: Нема коалиције са СНСД, нема уласка у Владу Српске

ГО СДС ПРЕДЛОЖИО ДА РАСПУСТИ СТРАНАЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ У ДОБОЈУ

НЕЋЕ бити коалиције са СНСД-ом нити уласка у Владу РС – рекао је предсједник Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица.

– Главни одбор ће се изјаснити да ли ја као предсједник имам њихову подршку – рекао је Говедарица и додао да тражи од тог страначког тијела да не прихвати коалицију с СНСД-ом и улазак у Владу РС, јер сматра да за тако нешто не постоји основ.

– Не желимо да варамо наше грађане и остајемо досљедњи нашој политици – устврдио је он и додао да ће, када је у питању ниво БиХ, радити у интересу РС-а.

Потврдио је да су на сједници Главног одбора, уз два гласа против, одбачене жалбе Обрена Петровића, Констадина Васића и Уроша Војиновића, на одлуке о искључењу из странке.

Главном одбору је предложио, како је навео, распуштање Градске организацију СДС-а у Добоју.

– Морамо да заузмемо став како и на који начин ћемо да третирамо посланике из Добоја јер су се већ изјаснили да неће учествовати у раду Клуба СДС-а у Народној скупштини РС-а – рекао је он истичући да ће због нестатутарности бити стављени ван снаге закључци добојског СДС-а, да они иду у власт у РС и на нивоу БиХ.

У паузи сједнице Главног одбора СДС-а, Говедарица је за РТВ БН устврдио да очекује подршку за поменуте одлуке, као и да на сједници нема повишених тонова, већ да, иако не мисле сви исто, воде расправу о актуелној политичкој ситуацији у РС, у СДС-у и политичкој платформи странке, која ће у децембру имати редовне страначке изборе.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар