Stranke

I socijalisti i DNS odbili Šarovićevu ponudu da formiraju „sarajevsku koaliciju“

DNS: NE OKREĆEMO LEĐA SNSD, NEĆEMO DA ZBOG NEKOLIKO POZICIJA UPROPASTIMO SARADNJU U SRPSKOJ“
  • Živko MARJANAC, potpredsjednik SP: „Mi smo u koaliciji SNSD-DNS-SP. Da bi se uopšte razgovaralo o tome, morali bismo donijeti drugu odluku, ali sumnjam da bi ta druga odluka mogla proći u SP-u. To bi bilo potpuno odustajanje od onoga što smo gradili u proteklih 10 ili 15 godina“

NEĆE biti ništa od „sarajevske koalicije“ koju je Mirko Šarović, novi lider SDS, Ponudio Socijalističkoj partiji i DNS.

Uprkos tome što je obećao da će DNS-u i SP-u prepusti sve čelne položaje u vlasti na nivou BiH!

Iz obe stranke su mu poručili da su svog koalicionog partnera već izabrali.

Jedan od funkcionera DNS rekao je „Nezavisnim novinama“:

„Nikakvih razgovora sa SDS-om nije bilo i nije realno da sada, kada je malo relaksirana situacija SNSD-a i DNS-a na nivou Republike Srpske, okrenemo leđa SNSD-u i zarad nekoliko pozicija upropastimo saradnju u Republici Srpskoj“.

Živko Marjanac, potpredsjednik SP-a, na istu temu je rekao novinskoj agenciji Srna:

„Mi smo u koaliciji SNSD-DNS-SP. Da bi se uopšte razgovaralo o tome, morali bismo donijeti drugu odluku, ali sumnjam da bi ta druga odluka mogla proći u SP-u. To bi bilo potpuno odustajanje od onoga što smo gradili u proteklih 10 ili 15 godina“.

Marjanac je čak naglasio da SDS i njegovi partneri ne mogu doći do većine na nivou BiH i da vlast treba da formiraju stranke koje su dobile najveću podršku na izborima.

I u slučaju da SDS dođe do Savjeta ministara BiH, zbog četiri delegata SNSD-a od ukupno pet iz Republike Srpske, nijedna odluka ne bi mogla da prođe u Domu naroda parlamenta BiH.

Isto mišljenja je i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, koji predsjedava Srpskim klubom u Predstavničkom domu parlamenta BiH, u kojem se nalaze po jedan poslanik DNS-a i SP-a:

„Mislim da Šarović ne može implementirati Bakirove (Izetbegović) ideje, jer smo tu igru prokužili. Šarović taktički svakih nekoliko dana izjavi nešto, ali od učešća SDS-a u vlasti na nivou BiH neće biti ništa“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar