Странке

ИК СНСД: Кошарац неће моћи да буде кандидат у наредна два изборна циклуса

ДОДИК: АКО ГА САДА СМИЈЕНИМО – НИСАМ СИГУРАН ДА ОДМАХ МОЖЕМО НАЋИ АДЕКВАТНУ ЗАМЈЕНУ

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је да је ова странка утврдила политичку одговорност министра спољне трговине и економских односа Сташе Кошарца због присуства приватној прослави у Сарајеву у вријеме епидемије вируса корона, те да је упућен приједлог дисциплинској комисији да он не може бити кандидат ни на једној листи у наредна два изборна циклуса.

Додик је рекао да највећи притисак за смјену Кошарца са позиције министра не долази из јавности Републике Српске, осим опозиције.

„Деликатна је чињеница да, уколико га сада смијенимо, нисам сигуран да можемо адекватно да добијемо замјену за њега и трагамо за начином на који би то могли да спроведемо“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Он је нагласио да је Кошарац учинио одређене добре ствари и да је као министар у Савјету министара урадио све што је била политика СНСД-а и не на штету Хрвата и Бошњака.

Додик је нагласио да ће у наредном периоду бити познати даљи потези у вези са овим питањем.

Сједници у просторијама Секретаријата Главног одбора СНСД-а присуствовали су предсједник странке Милорад Додик и чланови Извршног комитета и руководства те партије Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија, Славко Митровић, Небојша Радмановић, Денис Шулић, Нада Тешановић и Игор Радојичић.

Сједници није присуствовао члан Извршног комитета Сташа Кошарац за којег је Милорад Додик раније рекао да је да је као министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара, присуством на приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване заштитне мјере и препоруке током епидемије вируса корона, написао крај свог политичког пута.

Додик је рекао и да ће Кошарац бити разријешен дужности чим се добију гаранције да Република Српска том смјеном неће претрпјети штету.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар