Stranke

Ivanić priznao Dodikovu pobjedu; Košarac: Pobijedio ga je i u Banjaluci

TVRDI DA GA JE PORAZILO SELO, A PODRŽALA TRI NAJVEĆA GRADA – BANJALUKA. DOBOJ I BIJELJINA
  • Staša KOŠARAC: „Ivanić je ubjedljivo izgubio i na selu i u gradovima. Nije tačno da je Dodik poražen u Banjaluci, gdje je pobijedio, baš kao i u Prijedoru, Gradišci, Istočnom Sarajevu, Zvorniku i Trebinju“

KANDIDAT Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore.

Naglasio je: „Za njega su glasali birači u seoskim sredinama“.

Ivanić je naveo da se „izborna baza Dodika preselila na selo“ i da je izgubio oslonac u gradovima.

„Dodik je izgubio u Banjaluci, Doboju i Bijeljini, većim, urbanim sredinama“, naveo je Ivanić u autorskom tekstu za beogradski list „NIN“.

Košarac: Ivanićevo priznanje poraza je i poruka Govedarici i `Savezu za poraze`

ČLAN Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH „Mladen Ivanić priznao poraz i tako poslao poruku Vukoti Govedarici, Branislavu Borenoviću i ostalima iz ‘Saveza za poraze’ da se manu uličnih protesta“.

Komentarišući Ivanićevu tvrdnju da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore, te da su za njega glasali birači u seoskim sredinama, Košarac je izjavio Srni da je u cijeloj toj priči najvažnije da je Ivanić priznao poraz.

„Ivanić je ubjedljivo izgubio i na selu i u gradovima. Nije tačno da je Dodik poražen u Banjaluci, gdje je pobijedio, baš kao i u Prijedoru, Gradišci, Istočnom Sarajevu, Zvorniku i Trebinju“, podsjetio je Košarac.

On je naglasio da je Ivanić doživio jedan od najubjedljivijih poraza u posljednjoj deceniji i da sada pokušava da pronađe bilo kakav izgovor.

„Ubjedljivo je poražena Ivanićeva politika popuštanja, nečinjenja i spavanja u Predsjedništvu BiH. Ivanić je loše radio svoj posao, što su građani prepoznali i kaznili na izborima“, naglasio je Košarac.

On je dodao da je Milorad Dodik, sa više od 350.000 glasova, ubjedljivo najpopularniji političar u cijeloj BiH.

„O tome bi trebalo da vode računa i Ivanić i svi oni koji na bilo koji način pokušavaju da ospore pobjedu Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a na proteklim izborima. Volja naroda treba da se sprovede i to je suština svakih izbora“, zaključio je Košarac.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar