Странке

Kовачевић: Шаровићу, СДС је толико укоријењена у народу да је изгубила свих 8 посљедњих избора

УKАЗАО ДА НОВИ ЛИДЕР СДС ЛИЧНО НАЈВИШЕ РАДИ НА ДОБРИМ ОДНОСИМА СА СДА И ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ
  • Осврћући се на Шаровићеву изјаву да СДС има легитимитет за састав новог Савјета министара БиХ јер са Адилом Османовићем из СДА имају пет посланика, портпарол СНСД Радован KОВАЧЕВИЋ рекао да то нажалост, према законима БиХ, може бити довољно, али да ни на који начин не може бити легитиман израз воље грађана Републике Српске, јер од 14 посланика који се бирају у Републици Српској, СНСД и његови коалициони партнери контролишу њих девет, а СДС и ПДП са СДА – пет

ТАЧНОСТ изјаве лидера СДС-а Мирка Шаровића да је та странка укоријењена у свијести народа у Републици Српској најбоље се провјерава на резултатима избора, истакао је портпарол СНСД-а Радован Kовачевић и подсјетио да је СДС изгубио посљедњих осам избора.

„Вјерујем да ће такав низ и да се настави“, рекао је Срни Kовачевић.

Он је оцијенио да је улога СДС-а била значајна у стварању Републике Српске, али да је једино што је сачувано од таквог СДС-а њихова добра сарадња са СДА и породицом Изетбеговић, на „чему Шаровић понајвише ради“.

За изјаву Шаровића да је став СДС-а о уласку БиХ у НАТО познат, Kовачевић је рекао да би лидер СДС-а то требало да образложи, јер је СДС гласао за све политике које су предвиђале пут БиХ према НАТО.

Kовачевић је подсјетио да је СДС са ПДП-ом гласао и за резолуцију о стратешком опређељењу Републике Српске у систему одбране БиХ, која је предвиђала пут БиХ у НАТО.

„СДС је гласао и за Закон о одбрани БиХ који је, такође, предвиђао пут БиХ у НАТО“, рекао је Kовачевић.

Према Kовачевићевим ријечима, став СДС-а о уласку БиХ у НАТО је познат и он говори о томе да СДС подржава пут БиХ у НАТО.

Он је подсјетио да је у Народној скупштини Републике Српске усвојена резолуција Републике Српске о војној неутралности, за коју СДС није гласао.

„СДС никада није гласао за било какав документ који каже да БиХ не треба да буде дио НАТО-а“, закључио је Kовачевић.

Осврћући се на Шаровићеву изјаву да СДС има легитимитет за састав новог Савјета министара БиХ јер са Адилом Османовићем из СДА имају пет посланика, Kовачевић је рекао да то нажалост, према законима БиХ, може бити довољно, али да ни на који начин не може бити легитиман израз воље грађана Републике Српске, јер од 14 посланика који се бирају у Републици Српској, СНСД са својим коалиционим партнерима контролишу њих девет, а СДС и ПДП са СДА пет.

Kовачевић је рекао да нису тачне Шаровићеве тврдње да је својим очима гледао како је неко, наводно, хеликоптером СФОР-а и НАТО-а довозио 42. посланика за формирање Владе Милорада Додика 1998. године, па су, каже, сада сви у Српској у прилици да својим очима гледају како Шаровић говори неистину.

„Тај 42. посланик, на којег Шаровић очигледно алудира, Фрањо Мајданчић прије двије године дао је опширан интервју `Гласу Српске` у којем је на питање да ли је довезен хеликоптером или било како слично – одговорио да га је довезло возило УНХЦР-а с обзиром на то да је имао сломљену руку и да су приче о хеликоптерима и возилима СФОР-а и НАТО-а потпуна измишљотина и лаж СДС-а“, рекао је Kовачевић.

Он је позвао Шаровића и све друге у БиХ да се уозбиље и да схвате улогу коју су им грађани намијенили, а Шаровићу су грађани на изборима јасно рекли да треба да буде у опозицији, да не може да буде било какав министар, а поготово да не може да буде предсједавајући Савјета министара.

„Нека ту своју улогу коју су му грађани намијенили ради одговорно. Нека из опозиције покуша да помогне властима Републике Српске и структури из Српске која треба да буде у Савјету министара, што сигурно, на основу гласова које је добио од грађана, не може да буде СДС“, рекао је Kовачевић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар