Stranke

Kovačević: Stanivuković i Šarović su besramnici – Radojičić će i dalje voditi Banjaluku

„IGOR RADOJIČIĆ JE SA EPISKOPOM JEFREMOM PREDVODIO LITIJU PODRŠKE SPC U CRNOJ GORI?“
  • Portparol SNSD Radovan KOVAČEVIĆ:  Protiv smo zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme. Tu fondaciju najvećim dijelom finansira Nacionalni demokratski institut. To je institut jedne političke stranke u SAD i otvoreno sarađuje i podržava određene političke stranke u Republici Srpskoj i Federaciji BiH

U REPUBLICI Srpskoj postoje besramnici poput Draška Stanivukovića i Mirka Šarovića koji pokušavaju da prave nekakve sramne paralele između vlasti u Crnoj Gori i vlasti u Republici Srpskoj i idu čak toliko daleko da prave paralelu između Mila Đukanovića i Igora Radojičića, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Upitao je da li Stanivuković i Šarović znaju da govore o čovjeku koji je na Bogojavljenje predvodio litiju, zajedno s episkopom banjalučkim Jefremom u znak podrške SPC u Crnoj Gori, a na kojoj se oni nisu ni pojavili.

„Da li oni znaju da govore o čovjeku kojeg je Sabor SPC odlikovao Ordenom Svetog Save prvog reda, čovjeku koji je rođen u Banjaluci i koji je od prvog dana, i kao borac i kao oficir, učestvovao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu? Da li znaju da govore o čovjeku koji je odlikovan i Ordenom za zasluge Vojske Republike Srpske i o najboljem gradonačelniku Banjaluke u njenoj istoriji?„, upitao je Kovačević.

On je naglasio da su ovo pitanja na koja SNSD ne očekuje nikakav odgovor od njih, jer će im najbolji odgovor na sva ova pitanja dati građani Banjaluke 15. novembra kada će jasno i glasno poručiti da Igor Radojičić ostaje gradonačelnik Banjaluke.

Izbori – isključiva nadležnost BiH

Kovačević je izjavio i da su izbori isključiva nadležnost BiH i da bi bilo kakvo miješanje u njihovo sprovođenje predstavljalo narušavanje suvereniteta BiH, a samim tim i Republike Srpske i konstitutivnih naroda.

„To je nedopustivo. Bilo je manipulativnih, malicioznih i pogrešnih komentara iz određenih političkih stranaka da neko osporava pravo na posmatranje izbora. Nikome ne osporavamo to pravo, ali je sporno da se bilo ko miješa u sprovođenje izbora, sajber sigurnost, biračke spiskove i sve što je isključiva nadležnost BiH, pa i nelegitimnog sastava Centralne izborne komisije BiH“, rekao je Kovačević novinarima, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da su na sjednici Predsjedništva BiH bošnjački i hrvatski članovi preglasali srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i tako usvojili odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme.

„Međunarodnu fondaciju za izborne sisteme najvećim dijelom finansira Nacionalni demokratski institut. To je institut jedne političke stranke u SAD i otvoreno sarađuje i podržava određene političke stranke u Republici Srpskoj i Federaciji BiH“, podsjetio je Kovačević.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar