Странке

Најбољи из СДС желе коалицију са СНСД – Говедарица губи контролу над странком

САРАДЊУ СА ДОДИКОМ ЖЕЛЕ И СОЊА КАРАЏИЋ ЈОВИЋЕВИЋ И МИРКО ШАРОВИЋ
  • Зворничка и сарајевско-романијска СДС-регија улазе у власт, а корак ка сарадњи са коалицијом око Додиковог СНСД могао би направити градоначелник Бијељине Мићо Мићић

КАКО сазнаје АТВ из извора унутар СДС, представници те странке из зворничке и сарајевско-романијске регије улазе у власт, исто што и њихове страначке колеге из Добоја.

До краја седмице одржаће своје скупштине, и озваничити оно о чему се прича од сједнице Главног одбора – прихватиће позив лидера СНСД-а, и радити заједно са владајућом коалицијом.

СДС је, у изборним јединицама седам и осам, добио три мандата. Нови посланици су Костадин Васић, кога је недавно из странке искључио предсједник, Вукота Говедарица, као и Дарко Бабаљ и Соња Караџић-Јовичевић, која је такође рекла да ће поступити исто као колеге из њене изборне јединице.

Потпредсједник СДС-а и начелник Сокоца, Милован Бјелица, није се јављао на позиве. Ни Костадин Васић није био доступан за коментар. У интервјуу за портал „Принцип њуз”, Васић је рекао да већ неко вријеме упозорава на стање у СДС-у, и да су сада кажњени и названи издајницима они који су на изборима остварили најбоље резултате.

„Регија Бирач, Мићо Мићић, Обрен Петровић, Милован Бјелица, дио Херцеговине су окосница СДС-а и са најбољим резултатима, које је Босић, а то је наставио и Говедарица, кажњавао искључењима, без икаквог разлога. И то је скупо коштало странку. Кажњавано је и мишљење да, ако већ не можемо побиједити Додика и његов СНСД, јер то народ очигледно неће, онда морамо сјести и договорити се, бар око онога око чега се можемо договорити, а то су српско јединство и национални интерес,“ навео је Васић.

Према сазнањима АТВ-а, исто би, након њих, могла да уради и Бијељина, мада за коментар није био доступан ни градоначелник, Мићо Мићић.

Из Семберије би, сазнају, са владајућом коалицијом могао да сарађује и Шамац, а све је извјесније да ће слично поступити и Теслић, Костајница и Козарска Дубица.

Начелник Теслића, Милан Миличевић, није се јављао на позиве али би, такође сљедеће седмице, и теслићки СДС могао да се приближи власти.

Изненађујуће, флексибни су и у Прњавору. Поштоваће одлуку Главног одбора, али, преноси АТВ, немају ништа против коалиције са СНСД-ом. Уз три посланика из Добоја и три из изборних јединица седам и осам, шест СДС-оваца учествовало би у власти у Републици Српској.

Обрен Петровић, који је освојио мандат у Парламенту БиХ, улази у власт на нивоу Сарајева, а, како сазнајемо, Мирко Шаровић могао би да буде други, од три СДС-овца који ће у коалицију са СНСД-ом.

Шта ће поводом свега тога предузети лидер СДС-а Вукота Говедарица, ни данас се не зна, јер није одговарао на позиве и поруке. Већ се спекулише да ће одбори СДС-а у Зворнику, Источном Сарајеву и Добоју бити распуштени, али још нема потврде те информације.

Ускоро би требало да буде одржана још једна сједница Главног одбора, на којој ће бити донесена коначна одлука.

(АТВ)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар