Stranke

Šarović nakon izbora za lidera stranke: Uvjeren sam da SDS može da bude jaka i da opet pobjeđuje

IZABRAN SA 205 GLASOVA, JEDINI PROTIVKANDIDAT – MILAN MILIČEVIĆ – DOBIO 181 GLAS
  • O Miličeviću: Broj glasova koje je osvojio pokazuje da se njegovi stavovi i stavovi delegata koji su za njega glasali moraju uzeti u obzir. Osvojio je ogroman broj glasova što uzimam s ozbiljnošću jer znam da on uživa veliki ugled u SDS

MIRKO Šarović je izabran za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) na danas održanoj Skupštini ove partije u Banjaluci.

Osvojio je 205 glasova delegata na stranačkoj skupštini, dok je jedini protivkandidat Milan Miličević, aktuelni predsjednik Glavnog odbora stranke i načelnik opštine Teslić, osvojio 181 glas.

Osim izbora predsjednika, izabran je i novi glavni odbor, a izvršene su i statutarne izmjene radi uvođenja izvršnog odbora i funkcije zamjenika predsjednika stranke.

Vukota Govedarica, dosadašnji predsjednik stranke, čestitao je obojici kandidata, dok je Šarović zahvalio Govedarici na dosadašnjem vođenju stranke, a Miličevića pozvao da nastave raditi na profilisanju stranke pred naredne lokalne izbore.

Miličević se nakon proglašenja rezultata vidno ljut udaljio iz dvorane, izbjgavši novinare.

Predsjednici SDS bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

Šarović je, nakon izbora, kao svoj prvi cilj, istakao vraćanje jedinstva u stranci i pružanje prilike mlađoj generaciji.

Naglasio je da želi da radi na promjenama koje će dovesti do bolje prepoznatljivosti SDS-a.

„Želim da budem predvodnik jakog SDS-a. Predstojeće sedmice i mjesece iskoristiću za konsolidaciju stranke kako bismo mogli da se pripremimo za narednu veliku utakmicu, lokalne izbore. Slijedi unutrašnje sređivanje stanja, i nekih neuralgičnih tačaka u RS, kojih ima više. Mislim da nam predstoji mukotrpan rad, ali sam optimista koji je uvjeren da SDS može da pobjeđuje i da bude jedna od ključnih i jakih političkih opcija u RS“, dodao je on.

Upitan ko će biti izabran za zamjenika i da li je ta funkcija predviđena za Vukotu Govedaricu, Šarović je rekao da o tome nije bilo govora.

Naglasio je da broj glasova koje je osvojio njegov jedini protivkandidat Milan Miličević pokazuje da se njegovi stavovi i stavovi delegata koji su za njega glasali moraju uzeti u obzir.

„Osvojio je ogroman broj glasova koji ja uzimam s ozbiljnošću jer znam da on uživa veliki ugled u SDS-u. On je za stranku veoma važna ličnost i kao predsjednik stranke ja ću to uvijek imati na umu“, rekao je Šarović.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar