Странке

СНСД кандидовао Додика за Предсједништво БиХ, а Цвијановић – за предсједника Српске

ОБОЈЕ ЋЕ НАСТУПАТИ У ИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ СА ДЕВИЗОМ „ПОД ЗАСТАВОМ СРПСКЕ“
  • Милорад ДОДИК: Република Српска је једини приоритет моје политике, а РС ће бити ојачана и снажна мојим избором за српског члана Предсједништва БиХ. Гарнитура Савеза за промјене послана је у Сарајево да представља РС, а тамо је водила пробосанску политику
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Сада када је Влада стабилизовала финансијску ситуацију, могу да се посветим јачању Републике Српске. Захваљујем се на повјерењу. Кандидатура за предјседника Српске за мене је велика част и обавеза

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик биће кандидат владајуће коалиције за српског члана Предсједништва БиХ, док је кандидаткиња за предсједника РС Жељка Цвијановић, актуелна премијерка РС.

Ово је данас одлучио Главни одбор Савеза независних социјалдемократа (СНСД) чији је Додик лидер.

Општи избори и БиХ одржаће се 7. октобра.

„Република Српска је једини приоритет моје политике, а РС ће бити ојачана и снажна мојим избором за српског члана Предсједништва БиХ“, изјавио је Додик након што је званично потврђена његова кандидатура.

Он је навео да ће СНСД водити предизборну кампању под слоганом „Под заставом Српске“

Додик се послије два мандата, по Уставу РС, није могао поново кандидовати за предсједника РС, па је одлучио да на октобарским општим изборима иде у трку за позицију српског члана Предсједништва БиХ.

Његов главни ривал биће актулени српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, кога је номиновао опозициони Савез за промјене.

Главни противкандидат Цвијановићевој биће Вукота Говедарица, лидер Српске демократске странке (СДС), иза чије кандидатуре стоји опозициони блок Савез за промјене.

Додик се захвалио се органима странке за једногласну подршку и рекао је да је увјерен у побједу на предстојећим општим изборима у БиХ.

Цвијановићева је рекла да, сада када је Влада стабилизовала финансијску ситуацију, може да се посвети јачању Републике Српске.

Захвалила се на повјерењу и рекла да је кандидатура за предјседника Српске њу велика част и обавеза.

Додик је рекао да је гарнитура Савеза за промјене (СзП) послана у Сарајево да представља РС, а да је тамо водила пробосанску политику.

Додао је да СНСД биљежи историјски прилив новог чланства и да странка никад није била јача.

Нагласио је да ће у Сарајеву искључиво представљати РС  јер њега, како је рекао, бира српски народ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар