Странке

СНСД: Потпуно је незаснован Иванићев захтјев да поново броје гласови

КОВАЧЕВИЋ: ТО ЈЕ НЕЗАДОВОЉСТВО ВОЉОМ НАРОДА КОЈА ЈЕ ИСКАЗАНА СЛОБОДНО И ДЕМОКРАТСКИ
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: „Нека бар једном искрено и поштено честитају побједницима, а то су у овом случају СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић“
  • Од укупно 2.240 бирачких мјеста, обрађено је њих 1.760, а према првим прелиминарним подацима у изборној утрци за предсједника РС-а води кандидаткиња СНСД-а Жељка Цвијановић са освојених 234.912 гласова (47,67 одсто). Иза ње налази се кандидат Савеза за побједу Вукота Говедарица који је усвојио 210.066 гласова (42,63 одсто)

ПОТПУНО је неоснован захтјев за поновно бројање гласова за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, чије је подношење данас најавила Партија демократског прогреса, рекао је портпарол Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Радован Ковачевић.

„Немогуће је да и СНСД и Централна изборна комисија БиХ и остале политичке партије имају исте резултате, а да само у ПДП сматрају да они нису тачни. Ради се само о томе да су они незадовољни тим резултатима и вољом народа која је исказана потпуно слободно и демократски. Ко губи има право да се љути“, навео је Ковачевић.

Он је Срни рекао да се у ПДП-у све вријеме представљају као бастион демократије и да онда треба да прихвате вољу народа и свој пораз.

„Нека бар једном искрено и поштено честитају побједницима, а то су у овом случају СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић“, истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, СНСД је убједљиви побједник ових општих избора, као што су у тој странци и најављивали да ће бити.

„Најављивали смо и како ће се они понашати. Због тог разлога су све вријеме и синоћ обмањивали и лагали народ да су они наводно у вођству, иако је константно било евидентно не да нису у вођству, него да ће убједљиво изгубити. Умјесто да данас упуте извињење јавности и грађанима Републике Српске због тога што су их цијелу ноћ лагали и обмањивали, они су изашли са својим неутемељеним теоријама“, додао је Ковачевић.

Он је подсјетио да власт у Српској нема никаквих надлежности у спровођењу избора и да их спроводи ЦИК БиХ.

„Власт у Републици Српској нема никакав утицај на ЦИК. Они су остали у својој матрици да ништа у Српској не ваља, па не ваљају ни грађани који им и послије 12 година поручују да им они не ваљају“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић након више од 85 обрађених гласачких мјеста остварила предност више од 33.000 гласова, што је апсолутно недостижно.

Од укупно 2.240 бирачких мјеста, обрађено је њих 1.760, а према првим прелиминарним подацима у изборној утрци за предсједника РС-а води кандидаткиња СНСД-а Жељка Цвијановић са освојених 234.912 гласова (47,67 одсто).

Иза ње налази се кандидат Савеза за побједу Вукота Говедарица који је усвојио 210.066 гласова (42,63 одсто).

У утрци за потпредсједника Републике Српске из реда бошњачког народа, са освојених 13.130 гласова, води кандидат СДА Рамиз Салкић, а иза њега se налази независни кандидат Ћамил Дураковић са освoјених 6.151 гласова.

Што се тиче позиција потпредсједника РС-а из реда хрватског народа, према прелиминарним резултатима у водству је Јосип Јерковић из коалиције окупљене око ХДЗ-а БиХ. Он је освојио 1.637 гласова, а слиједи га независни кандидат Славко Секулић са 888 освојених гласова.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар