Странке

СНСД: „Пут БиХ у НАТО“ неће бити завршен док год се питају СНСД и Додик

КОВАЧЕВИЋ: „ДОДИК НЕМА ШТА ДА КРИЈЕ, А ИВАНИЋ СЕ ХВАЛИ ДА ЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ РС ПРЕНОСИО НА БиХ“

Радован Ковачевић

  • Програм реформи БиХ“, за који је у Предсједништву БиХ гласао Додик, први је званични документ усвојен у заједничким институцијама БиХ још од 2005. године у којем није наведено да је циљ БиХ да постане чланица НАТО, већ да се чланство у НАТО не прејудицира
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: „Додик је за такав документ и тако значајну промјену успио издејствовати и сагласност Бошњака и Хрвата. То се не може назвати никако другачије, него успјехом Додика, СНСД-а и Републике Српске

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик – рекао је агенцији Срна портпарол СНСД-а Радован Ковачевић нема шта да прикрива, те да је апсолутна неистина да је завршио пут БиХ у НАТО јер он никада неће ни бити завршен док се питају Додик и СНСД.

„Напротив, за разлику од (почасног предсједника ПДП-а Младена) Иванића, чија странка није смјела ни да гласа за Резолуцију о проглашењу војне неутралности Републике Српске и коју је Иванић потпуно изигнорисао усвајајући Стратегију спољне политике БиХ у којој је лажно навео да су Акциони план за чланство (МАП) и НАТО дио консензуса у БиХ, Додик је успио да испреговара документ који је у складу са Резолуцијом о војној неутралности“, истакао је Ковачевић.

Он је рекао да се у том документу први пут од 2005. године, када је Борислав Паравац из СДС-а у Предсједништву БиХ изгласао да је НАТО стратешки циљ БиХ, наводи да се чланство у НАТО-у не прејудицира.

Ковачевић је истакао да је Иванић, колико год то очајнички желио, не може никако прикрити истину.

Вјерујући да ће му за останак у фотељи и овај пут бити довољно само да буде избор предсједника СДА Бакира Изетбеговића, а не грађана Републике Српске, Иванић је на политичкој академији СДА са поносом истицао да је све најзначајније надлежности са Републике Српске на БиХ пренио он лично, а не странци или било ко други, додао је Ковачевић.

„Ово није измишљотина Радована Ковачевића или Милорада Додика, већ апсолутна истина коју могу видјети сви чим на интернету укуцају `Младен Иванић и СДА`“, нагласио је Ковачевић.

Он је поновио да је Програм реформи БиХ, за који је у Предсједништву БиХ гласао Додик, први званични документ усвојен у заједничким институцијама БиХ још од 2005. године у којем није наведено да је циљ БиХ да постане чланица НАТО-а, већ да се чланство у НАТО-у не прејудицира.

„Додик је за такав документ и тако значајну промјену успио издејствовати и сагласност Бошњака и Хрвата. То се не може назвати никако другачије, него успјехом Додика, СНСД-а и Републике Српске“, рекао је Ковачевић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар