Stranke

SNSD: „Put BiH u NATO“ neće biti završen dok god se pitaju SNSD i Dodik

KOVAČEVIĆ: „DODIK NEMA ŠTA DA KRIJE, A IVANIĆ SE HVALI DA JE NADLEŽNOSTI RS PRENOSIO NA BiH“

Radovan Kovačević

  • Program reformi BiH“, za koji je u Predsjedništvu BiH glasao Dodik, prvi je zvanični dokument usvojen u zajedničkim institucijama BiH još od 2005. godine u kojem nije navedeno da je cilj BiH da postane članica NATO, već da se članstvo u NATO ne prejudicira
  • Radovan KOVAČEVIĆ: „Dodik je za takav dokument i tako značajnu promjenu uspio izdejstvovati i saglasnost Bošnjaka i Hrvata. To se ne može nazvati nikako drugačije, nego uspjehom Dodika, SNSD-a i Republike Srpske

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik – rekao je agenciji Srna portparol SNSD-a Radovan Kovačević nema šta da prikriva, te da je apsolutna neistina da je završio put BiH u NATO jer on nikada neće ni biti završen dok se pitaju Dodik i SNSD.

„Naprotiv, za razliku od (počasnog predsjednika PDP-a Mladena) Ivanića, čija stranka nije smjela ni da glasa za Rezoluciju o proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske i koju je Ivanić potpuno izignorisao usvajajući Strategiju spoljne politike BiH u kojoj je lažno naveo da su Akcioni plan za članstvo (MAP) i NATO dio konsenzusa u BiH, Dodik je uspio da ispregovara dokument koji je u skladu sa Rezolucijom o vojnoj neutralnosti“, istakao je Kovačević.

On je rekao da se u tom dokumentu prvi put od 2005. godine, kada je Borislav Paravac iz SDS-a u Predsjedništvu BiH izglasao da je NATO strateški cilj BiH, navodi da se članstvo u NATO-u ne prejudicira.

Kovačević je istakao da je Ivanić, koliko god to očajnički želio, ne može nikako prikriti istinu.

Vjerujući da će mu za ostanak u fotelji i ovaj put biti dovoljno samo da bude izbor predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, a ne građana Republike Srpske, Ivanić je na političkoj akademiji SDA sa ponosom isticao da je sve najznačajnije nadležnosti sa Republike Srpske na BiH prenio on lično, a ne stranci ili bilo ko drugi, dodao je Kovačević.

„Ovo nije izmišljotina Radovana Kovačevića ili Milorada Dodika, već apsolutna istina koju mogu vidjeti svi čim na internetu ukucaju `Mladen Ivanić i SDA`“, naglasio je Kovačević.

On je ponovio da je Program reformi BiH, za koji je u Predsjedništvu BiH glasao Dodik, prvi zvanični dokument usvojen u zajedničkim institucijama BiH još od 2005. godine u kojem nije navedeno da je cilj BiH da postane članica NATO-a, već da se članstvo u NATO-u ne prejudicira.

„Dodik je za takav dokument i tako značajnu promjenu uspio izdejstvovati i saglasnost Bošnjaka i Hrvata. To se ne može nazvati nikako drugačije, nego uspjehom Dodika, SNSD-a i Republike Srpske“, rekao je Kovačević.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar