Странке

Шпирић: Бошњачке и босанске странке удружиће се и с црним ђаволом само да наштете Србима

„МНОГИ У ФБиХ СЕ ИЗ МРЖЊЕ ПРЕМА СРБИМА ОТИМАЈУ ДА БУДУ СРБИ“
  • „СДА је дозволила да минорна Либерална странка постане важан фактор у доношењу одлука у федералном дому народа само зато што имају ‘свог’ Србина Мирсада Диздара и што ће тиме онемогућити Клубу Срба да утиче на избор потпредсједника ФБиХ и спријече да то буде Србин из СНСД“

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, изјавио је Срни да примјер Боснаско-подрињског кантона код избора делегата за Дом народа Федерације БиХ /ФБиХ/ јасно потврђује да ће се бошњачке, босанске и све друге странке удружити с црним ђаволом само да одузму мјесто и права Србима.

„СДА је дозволила да минорна Либерална странка постане важан фактор у доношењу одлука у федералном дому народа само зато што имају ‘свог’ Србина Мирсада Диздара и што ће тиме онемогућити Клубу Срба да утиче на избор потпредсједника ФБиХ и спријече да то буде Србин из СНСД-а“, истакао је Шпирић.

Колико се год некоме чинило да је потпредсједник протоколарна функција, каже Шпирић, то није тачно јер Уставом и законима прописано је да је сагласност потпредсједника ФБиХ потребна да би се распустили домови Парламента када предсједник ентитета утврди да нису у могућности да донесу потребне законе.

Шпирић је нагласио да је сагласност потребна и за именовање Владе након консултација предсједника ФБиХ са премијером или кандидатом за премијера, али и Влада се може смијенити одлуком предсједника ФБиХ само уз сагласност потпредсједника.

„Зато се многи у ФБиХ отимају да буду Срби, а у том нечасном дерогирању Устава све странке у у том ентитету уједињује управо мржња према Србима. Другачије се не може објаснити овакав инжењеринг и исмијавање уставним одредбама, али и свим етичким нормама понашања“, рекао је Шпирић.

Он је нагласио да није дилема хоће ли овакви делегати по функцији бити Срби а по национлности Бошњаци јер бошњачке странке не одустају од принципа „50+1″ и с том тезом улазе у Дом народа и претварају га у грађански дом.

„Све то илуструје примјер Мирсада као Србина, Анала као Хрвата и Расима из реда осталих који су штит бошњачке политике према српској равноправности“, закључио је потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар